Logo groeiendbest.nl
Er werd flink gewerkt afgelopen zaterdag (Foto, Cor Delissen)
Er werd flink gewerkt afgelopen zaterdag (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Pluktuin Kadans krijgt vorm

De functie buurthuis is weer terug in de wijk. Nadat WBO vorig jaar besloot de buurthuis-functie van Kadans terug te geven aan de buurt, is een aantal betrokken bewoners hiermee enthousiast aan de slag gegaan. Samen met WBO. En de eerste resultaten zijn er: de bokkentuin is klaar en nu gaan de handen uit de mouwen voor het vervolgproject: de pluktuin.

Pluktuin

De pluktuin wordt een tuin waar veel fruitbomen, een moestuin en andere mooi groen komen te staan waar wijkbewoners gebruik van mogen gaan maken. Ook zal de pluktuin en de realisatie van een bijenhotel in het voorjaar van 2019 voor educatieve doeleinden gebruikt gaan worden door de nabij gelegen school, kinderopvang en peuterspeelzaal. De aanleg van de pluktuin staat onder deskundige begeleiding van hovenier Cor van Esch.

Een groep enthousiaste vrijwilligers is inmiddels gestart met de aanleg van de pluktuin. De tuin is gelegen tussen buurthuis Kadans en basisschool De Paersacker. Ook de bokkentuin bevindt zich hier. De planning is dat de pluktuin in de loop van dit jaar gerealiseerd zal zijn. Naast de pluktuin zal er ook een terras komen dat aansluit op de nog te realiseren buurtkamer in Kadans. Kortom: een mooie ontmoetingsplek in de wijk.


Buurtkamer

De plannen voor een buurtkamer, waar bewoners zonder verplichtingen binnen kunnen komen voor ontspanning en buurten, zijn voorgelegd en besproken met belangstellenden uit de wijken Wilhelminadorp, Batadorp en Kantonnier. Deze plannen werden enthousiast ontvangen. Met het realiseren van de buurtkamer zal naar verwachting eind dit jaar gestart worden.


Enquête

Uit de onlangs gehouden enquête in de wijken Wilhelminadorp, Batadorp en Kantonnier werd duidelijk dat de plannen een groot draagvlak hebben. Niet alleen de ideeën worden gesteund, ook zijn er nieuwe ideeën mee opgehaald. Daarnaast heeft zich een mooi aantal vrijwilligers gemeld om de woorden in daden om te zetten. Aanmelden als vrijwilliger kan overigens nog steeds.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met WBO, Peter de Leeuw: p.de.leeuw@wbo.nl of 0499-745806.

Meer berichten