Logo groeiendbest.nl
Alle kinderen mochten het stinkdier even aaien (Foto, Cor Delissen)
Alle kinderen mochten het stinkdier even aaien (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Groepen 3 en 4 van Kindcentrum de Kiezel klaar om de dierenwereld te ontdekken

Op Kindcentrum de Kiezel is thematisch werken de laatste jaren een schoolconcept geworden, waar vanaf de kleutergroep t/m groep 8 inhoud aan wordt gegeven.

De groepen 3 en 4 zijn het schooljaar gestart met een nieuw thema 'De Dierentuin'. Fanatiek zijn de kinderen aan de slag gegaan met het ontwerpen van een dierentuin en daar komt heel wat bij kijken! Welke dieren horen erbij, wat voor verblijf hebben ze nodig, wat eten ze, etc. Er worden ook plattegronden gemaakt en het ontwerp wordt nagebouwd, compleet met toegangspoort, kassa, toiletten, restaurant, parkeerplaats en nog veel meer. Er wordt gerekend, gelezen, gesproken, getekend en geknutseld en zo ontdekken de kinderen steeds meer over de dierentuin.


BestZoo

De leerkrachten doen hun best om de thema's te koppelen aan de echt leefwereld. Toen zij BestZoo benaderden, waren ze dan ook blij dat de dierentuin mee wilde denken. Zo kwamen Megan Rijndorp en Ivo Damen, beiden dierenverzorger bij BestZoo, afgelopen vrijdag naar school om de kinderen meer te vertellen over de dierentuin en het beroep dierenverzorger. Tot grote pret van de kinderen namen zij een stinkdier en een rode teju (hagedissoort) mee om te aaien en bekijken.

En of dat niet al leuk en leerzaam genoeg was sloot Megan haar verhaal af met de mededeling dat alle kinderen zijn uitgenodigd voor een bezoekje aan BestZoo de komende week. Dat leverde een luid applaus van de kinderen op!

BestZoo zet zich in om met allerlei leuke activiteiten een bezoekje aan de dierentuin voor kinderen interessant en leerzaam te maken. Zo kun je in de week van dierendag (3 t/m 7 oktober) bijvoorbeeld een fruitslinger of groententaart komen maken en samen kijken hoe de dieren hiervan genieten. Met Halloween (26 en 27 oktober) is BestZoo tot 22.00 uur open met een spannende heksentocht voor de kleintjes en een spooktocht voor de grotere kinderen. Er zijn dan ook een aantal 'enge' dieren zoals slangen en vogelspinnen van dichtbij te bewonderen. Ga naar de website www.bestzoo.nl voor meer informatie.


Meer berichten