Logo groeiendbest.nl
Mooie aanspanningen reden mee
Mooie aanspanningen reden mee (Foto: Venster)

Klompenrit werd lofzang op de paardensport

Op zondag 2 september is in het groene buitengebied van Best en Oirschot de Klompenrit verreden. Dat is een toer- en puzzeltocht over 25 kilometer voor aangespannen paarden en voor equipes onder de man.

Het was op 2 september voor de eerste keer dat deze rit verreden werd, maar dat was zo'n succes, dat het nu al zeker is dat volgend jaar op de eerste zondag van september weer een Klompenrit plaatsvindt. Organisator Toon van de Loo hierover: "Iedereen was vol lof. De deelnemers waren blij met de kwaliteit van de puzzelrit en vooral de mooie natuur waarin gereden werd. Via medewerking van Brabants Landschap voor landgoed Heerenbeek en met de familie Van Boeckel van landgoed Velder konden we natuurlijk het mooiste van de Brabantse buitengebieden laten zien. We gaan er vanuit, dat we volgend jaar weer door die prachtige gebieden mogen rijden".

Ook de medewerkers en sponsoren waren in hun nopjes. Alles was keurig geregeld en door de inzet van velen werd het een hippisch festijn dat zich ook nog eens voltrok bij stralend weer. Best heeft er dus weer een evenement bij. Bij de equipes ging de eerste prijs naar Wilma Boogaards en Ingrid van Es uit Eersel; de tweede prijs was voor Pauline Zijlstra uit Bergeijk en de derde voor Anneke van de Velden uit Eersel.

Bij de aanspanningen ging de eerste prijs naar team Vosters uit Luyksgestel; de tweede prijs ging naar team Van Bree uit Heeze en de derde prijs naar team Van Duijnhoven uit Mariaheide. De prijsuitreiking vond later in de avond plaats bij Café Dokus waar nog druk nagepraat werd over deze mooie dag.

Meer berichten