Logo groeiendbest.nl
De nieuwe Jeugdraad met hun begeleiders en burgemeester Ubachs (Foto, Cor Delissen)
De nieuwe Jeugdraad met hun begeleiders en burgemeester Ubachs (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Acht nieuwe leden van de Jeugdraad geïnstalleerd

Jeugdraad wil meer aandacht voor verkeersveiligheid voor fietsers

De Jeugdgemeenteraad telt acht nieuwe leden. Vorige week donderdagmiddag werden zij geïnstalleerd door burgemeester Hans Ubachs. Zij vulden de plaatsen in die vrij waren gekomen door degenen die van groep acht naar het voortgezet onderwijs zijn gegaan.

In de Jeugdgemeenteraad zitten leerlingen van de groepen zeven en acht van de Bestse basisscholen. Naast de acht nieuwe leden werd ook Paul Vos geïnstalleerd. Hij is een nieuwe begeleider van de jeugdraad.

In het bijzijn van ouders, opa's en oma's, andere familieleden en vriendjes en vriendinnetjes werd van de nieuwe leden de belofte afgenomen. De raadzaal zat vol. "Ik beloof dat ik als lid van de jeugdraad van Best mij zal in zetten voor de belangen van alle kinderen van Best en dat ik houd aan onze afspraken."
De burgemeester sprak deze belofte uit en de nieuwe leden antwoordden met "Dat beloof ik".
De belofte werd afgenomen nadat de nieuwe jeugdraadleden zich hadden voorgesteld. Zij gaven aan wat hun hobby's zijn, wat hun leeftijd is en waar ze zich als lid van de jeugdraad op willen richten. Opvallend vaak werd genoemd dat er aandacht moet zijn voor de verkeersveiligheid. Niels was één van de nieuwe jeugdraadleden die aandacht vroeg voor de verkeersveiligheid. "De rotondes bij het Heerbeeck College en de hardloopbaan moeten veiliger worden", vond hij.
Myrthe vond dat de verkeersveiligheid bij scholen beter kan en Nienke wil werk maken van meer losloopveldjes voor honden. Ook moet er meer aandacht worden besteed aan betere speelmogelijkheden. In werkgroepen worden de thema's die zijn aangegeven uitgewerkt.
Na afloop van de installatie moesten er foto's worden gemaakt. De eerste echte raadsvergadering van de jeugdraad wordt gehouden op 15 november.

Meer berichten