Logo groeiendbest.nl
Impressie van het te bouwen complex
Impressie van het te bouwen complex (Foto: Jeroen)

Speelheiderhof: 12 appartementen op hoek Zevensprong/Springtouw

Op de hoek van de Zevensprong en Springtouw verrijst een nieuw appartementencomplex. Van de 12 koopappartementen, verdeeld over drie bouwlagen, zijn er al zes verkocht. Vorige week werd in buurtgebouw De Voeg een informatiebijeenkomst gehouden, die zeer druk werd bezocht. De Voeg moet plaatsmaken voor de nieuwbouw. Eind van het jaar hoopt de projectontwikkelaar Grip op Vastgoed De Voeg gesloopt te hebben en met de bouw te kunnen starten. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2020.

De appartementen zijn volgens het CCO principe (Collectief Consumentgericht Ontwikkelen) bedacht. De toekomstige bewoners zaten in de ontwerpfase aan tafel.
'Wonen in het groen, midden in de buurt', zo afficheert Martijn van Boven van Grip op Vastgoed, de nieuwbouw. De levensloopbestendige appartementen zijn een ontwerp van VLCS Architecten, de procesbegeleiding was in handen van Splaces. Makelaardij Ed Willems verkoopt de resterende zes appartementen, die in grootte variëren van 88 tot 150 vierkante meter. De nog te koop zijnde appartementen variëren in prijs van net geen 300.000 euro tot 449.500 euro.


Interactief

Het idee voor Speelheiderhof is ontstaan nadat WBO een prijsvraag uitschreef voor nieuwbouw op de plek van De Voeg. Martijn van Boven: "Wij hebben daarop ingeschreven samen met een groep bewoners van de wijk Speelheide. Naar ons idee kon het beste idee voor de nieuwbouw komen van de bewoners van de wijk zelf. Daarop wonnen wij de prijsvraag. Anderhalf jaar geleden zijn we gestart met de kick-off. We hebben een groep bewoners die interesse hadden gevraagd met ons mee te denken om de nieuwbouw mee te ontwikkelen. Gedurende het hele proces hebben we stapjes gezet. Aan het einde van dit proces hebben zes mensen te kennen gegeven dat ze in Speelheiderhof willen wonen. De insteek is dat voor de resterende zes appartementen in eerste instantie mensen in aanmerking komen, die uit Speelheide komen."


Toekomst

Speelheiderhof is ontwikkeld met het oog op de toekomst. Niet alleen als het om duurzaamheid gaat, maar vooral ook met aandacht voor de mensen die er wonen. "Zo is er een gemeenschappelijke ruimte voor allerlei activiteiten of gewoon voor een kop koffie en een goed gesprek. Met elkaar, met familie, vrienden of buurtgenoten. Dat geldt ook voor de gemeenschappelijke tuin. Speelheiderhof is een kleinschalig complex dicht bij het centrum."

De appartementen beschikken over een royale buitenruimte in de vorm van een terras of balkon, een hal, woonkamer met open keuken, berging, badkamer en toilet. Alle woningen hebben minimaal twee slaapkamers, vloerverwarming en koeling, extra bergruimte en een gezamenlijke ruimte voor het stallen van (elektrische) fietsen.


Vergunning

Grip op Vastgoed hoopt tegen het einde van dit jaar de vergunning te krijgen om met de bouw te kunnen starten. Een van de aanwezigen vroeg op de informatieavond of er een leeftijdscategorie aan het verwerven van een appartementen is verbonden. "Dat is niet zo", reageerde Van Boven. "Wel moet er sprake zijn van betrokkenheid bij de wijk. Mocht het niet lukken om de appartementen te verkopen aan bewoners van Speelheide, dan volgt een openbare inschrijving."

Volgens Van Boven staat duurzaamheid hoog in het vaandel en moet 'nul op de meter' haalbaar zijn bij normaal gebruik. De investering voor zonnepanelen en aardwarmte en -koeling is in de prijs inbegrepen. Standaard krijgen de woningen sanitair en een keukeninrichting, maar die is aan te passen aan de eisen van de kopers.

Meer berichten