Logo groeiendbest.nl
Deze massieve muren gaan verdwijnen (Foto, Cor Delissen)
Deze massieve muren gaan verdwijnen (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Nieuwbouwplan Esdoornhof omvat 64 huurwoningen

Enkele omwonenden hebben nog wel moeite met het verlies van privacy

Op de plaats van de magazijnen van de Baby-Dump aan de Esdoornstraat worden 64 nieuwe huurwoningen gebouwd. Het gaat om vier patiobungalows, zes 2-onder-1 kap woningen, negen 3-onder-1 kap woningen en 45 rij- en hoekwoningen. Van deze laatste groep wordt 30% als 'sociale huurwoningen' ingezet. De overige woningen vallen in het middensegment van de vrije huursector. Enkele omwonenden hebben nog wel moeite met het verlies van hun privacy.

Bij aanvang van de bespreking maakte J. Woltering gebruik van het inspreekrecht. "De nieuwbouw achter mijn tuin schaadt mijn woongenot. De bewoners van zes huizen kijken straks recht in mijn tuin", sprak ze. "Ik heb het gevoel dat ik met mijn vragen van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Schep duidelijkheid. Ik heb zelf nooit last gehad van de Baby-Dump."

Grondgebonden

Arjan Borst, projectontwikkelaar bij Okko Project, maakte vorige week de invulling van het project bekend tijdens de raadsavond. "Al in 2010 zijn we begonnen met de eerste ideeën", legde Borst uit. "De opzet was de overlast van het vrachtverkeer in te dammen en een nieuw woongebied toe te voegen. Het eerder voorgestelde plan vond geen goedkeuring in de ogen van de omwonenden. Er moesten minder woningen komen, het mochten alleen grondgebonden woningen worden en er moest meer groen in de nieuwe wijk komen. In het centrum van de wijk komt een openbaar groengebied, dat aansluit bij de structuur van de wijk. Parkeren vindt plaats op parkeerhoven, die gedeeltelijk met een slagboom kunnen worden afgesloten."
De sloop van de magazijnen staat gepland voor begin 2019, de woningen moeten in het najaar van 2020 worden opgeleverd. De woningen moeten minimaal 20 jaar in de verhuur worden aangeboden.


Meer berichten