Logo groeiendbest.nl
Het ensemble P.C. RecorderPlayers
Het ensemble P.C. RecorderPlayers (Foto: Cor van Oorschot)

Nieuw seizoen bij Lidwina in concert

Blokfluitensemble P.C.RecorderPlayers in Lidwinakerk

Het nieuwe seizoen bij Lidwina in concert wordt geopend door een concert van blokfluitensemble P.C.RecorderPlayers in samenwerking met klavecinist Axel Wenstedt en cellist Ellen Apünn. Dit geheel staat onder leiding van Eleanor de Groot.

P.C. staat voor Phoenix Cultuur. Het ensemble oefent onder leiding van blokfluitdocente Eleanor de Groot. Het eerste optreden was in Oostenrijk, toen nog onder de naam MiK Recorder Players. In het ensemble spelen vaak vakdocenten en gevorderde amateurs mee. Het repertoire is veelzijdig: renaissance, barok, klassiek en modern. Het ensemble is in bezit van een volledig Renaissance consort blokfluiten én verschillende Barokblokfluiten en in het bijzonder de Paetzold bassen.

Het blokfluitensemble speelt vooral in de Meierij ('s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode). Soms samen met andere ensembles zoals het Harpen ensemble uit Nijmegen en het Saxofoonchoir. Voor het renaissancerepertoire heeft het ensemble een masterclass gevolgd bij Eva Harmuthová.

Op zaterdagavond 8 september spelen zij een divers programma. Op het programma onder andere het Concerto in d minor BWV 1043 van J.S Bach en het Concerto in G minor RV 107 A. Vivaldi beide bewerkt voor blokfluitensembles. Ook worden er enkele delen uit de opera Julius Caesar van Handel opgevoerd.

Wij hopen u te mogen ontmoeten bij Lidwina in concert. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Het concert begint om 19.30 uur in de Lidwinakerk aan de Raadhuisstraat 209 te Best. Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis en er is koffie en thee na afloop. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Meer berichten