Logo groeiendbest.nl
Cecile Noordman bij haar afscheidsspeech (Foto's, Cor Delissen)
Cecile Noordman bij haar afscheidsspeech (Foto's, Cor Delissen) (Foto: )

Afscheidsreceptie Anton van Aert zeer druk bezocht

"Het hele gedoe heeft me toch een tijdje van de sokken geblazen"

De afscheidsreceptie die Anton van Aert als vertrekkend burgemeester werd aangeboden in 't Boshuys werd afgelopen donderdag zeer druk bezocht. Een teken dat veel Bestenaren, ambtenaren en collega-bestuurders waardering toonden.

Van Aert zelf nam als derde en laatste spreker het woord. Hij vond dat hij naar eer en geweten had gehandeld. "Het afscheid is minder prettig", sprak Van Aert. "Het hele gedoe heeft me toch een tijdje van de sokken geblazen, maar ik vind weer nieuwe uitdagingen. Ons huis wordt verbouwd en ik kan er zijn voor mijn vrouw en kinderen."

Van Aert keek even terug naar zijn periode als burgemeester in Best. Hij noemde vooral de sterke sociale samenhang die de gemeente kenmerkt. "Het is de grootste rijkdom die de gemeente bezit. Voor mijzelf is de opvang van vluchtelingen in de sporthal een persoonlijk hoogtepunt. Stichting Harapan, die opereert in Indonesië, schenk ik de giften die ik mag ontvangen."


Klaterend applaus

Gemeentesecretaris Cecile Noordman sprak met gemengde gevoelens over het vertrek van Van Aert. "Je was een toegankelijke burgemeester, iemand om samen mee door te gaan. Je hebt je ingezet voor bestuurlijke vernieuwing en wist de toekomstvisie voor Best tot een goed einde te brengen. Je hebt daarvoor veel waardering gekregen van de provincie. Ook het project De Vleut gaat nu plaatsvinden. Jij hebt daar je bijdrage aan geleverd. En als lid van het dagelijks bestuur van de regio heb je Best op de kaart gezet. Als burgervader ging je groot en klein leed niet uit de weg."
Een klarend applaus onderstreepte de woorden van Cecile Noordman.


Losse stijl

Namens de gemeenteraad sprak Veronique Zeeman Van Aert toe. "Door je losse stijl liet je de teugels wel eens vieren. Soms liepen de debatten uit de hand, al werd het geen chaos. Maar het valt ook niet mee om 21 kikkers in de kruiwagen te houden. Je bent een verbinder, die vindt dat er doorgepakt moet worden. En je was zelden boos of geërgerd. Dit afscheid is de stap naar een nieuw begin in het maatschappelijke veld."

Meer berichten