Logo groeiendbest.nl
Zo druk was het nog nooit in het zwembad
Zo druk was het nog nooit in het zwembad (Foto: )

Massale belangstelling voor zwemmen met de hond

Honden en hun baasjes kwamen afgelopen zondagmiddag massaal naar het gemeentelijk openluchtzwembad De Dolfijn. Al een aantal jaren wordt de laatste dag dat het zwembad open is, gelegenheid gegeven aan hondenbezitters om met hun huisdier te zwemmen in het zwembad. Daar werd massaal gebruik van gemaakt. Al even voor het officiële tijdstip, 17.00 uur, stond er een lange rij bij het zwembad. Een rij die elke minuut langer werd naarmate het tijdstip van 17.00 uur naderde. Gedisciplineerd schoof de rij met honden en hun baasjes het zwembadterrein op.

Organisator Berrie de Bruin, die het evenement voor de tiende keer hield, schatte het aantal honden zeker op 300. "Er hebben zich ongeveer 250 mensen vooraf met hun hond ingeschreven", aldus De Bruin, "maar er komen waarschijnlijk ook nog veel mensen en honden die niet hebben ingetekend. Het worden er elk jaar meer. Leuk toch, en fijn dat de gemeente hier aan wil meewerken."
Grote en kleine honden, alle soorten en rassen waren vertegenwoordigd. De meeste bezoekers hadden één hond bij zich, anderen kwamen met drie honden tegelijk. Zij wilden dit buitenkansje niet laten schieten. En de vraag was wie het ongeduldigste was.


Regels

Voorafgaand aan de duik in het zwembad door honden en hun eigenaren sprak Berrie de Bruin van de gelijknamige dierenshop aan de Koningin Julianaweg de bezoekers van het zwembad toe. De Bruin wachtte geduldig totdat de meeste mensen en honden binnen waren. "We hanteren enkele spelregels. Iedere hondeneigenaar is verantwoordelijk voor zijn eigen hond. Als je een felle hond hebt, zorg er dan voor dat andere honden er geen last van hebben. Roep ons erbij als er zich problemen voordoen en voorkom ongelukken. Iedere eigenaar ruimt de poep van zijn hond zelf op. We mogen hier al jaren komen en dat moeten we zo houden. Houd het netjes."
Na deze uitleg konden de honden zich uitleven in een van de zwembaden. Veel hondenbezitters gingen eerst naar de ondiepere baden om de hond te laten wennen aan het water. Daarna werd meestal een duik in het diepe bad genomen. Nogal wat honden werden bij de duik in het zwembad gevolgd door het baasje. Samen ploeterden ze door het bad en hadden lol voor tien. "Laat je hond niet te lang zwemmen", adviseerde De Bruin. "En haal hem zelf uit het bad als hij er niet uit kan komen."

Meer berichten