Logo groeiendbest.nl
De officiële handeling van burgemeester Ubachs en voorzitter Johan van Waterschoot (Foto, Cor Delissen)
De officiële handeling van burgemeester Ubachs en voorzitter Johan van Waterschoot (Foto, Cor Delissen) (Foto: )

Vernieuwde visvijver HSV De Vriendschap officieel in gebruik genomen

Visvijver fraai stukje natuur in Best

De vernieuwde visvijver van HSV De Vriendschap op sportpark De Leemkuilen is afgelopen zaterdagmiddag officieel in gebruik genomen. Burgemeester Hans Ubachs en wethouder Rik Dijkhoff waren aanwezig om de ingebruikname bij te wonen. De burgemeester knipte een lint door en de wethouder sprak lovende woorden.

"Het was een lang traject om tot dit mooie resultaat te komen", sprak wethouder Dijkhoff. "Ik bedank het bestuur en de ambtenaren voor hun positieve en soms kritische bijdrage gedurende dit project. Het was ook niet simpel om de wederzijdse doelstellingen bij elkaar te brengen: een aantrekkelijke en functionele visvijver en het gebruiken van de visvijver als buffer voor overtollig water."


Visserstaal

Dijkhoff gaf aan geen sportvisser te zijn. Hij moest zich dus even verdiepen in de visserstaal om dit project te vertalen. "De gemeente gooide een visje uit en wilde dat het bestuur aan de vishaak ging bijten. Maar het bestuur wilde absoluut niet achter het net vissen en aan elke visser ontsnapt wel eens een aal en dan keek de ambtenaar als een vis op het droge. Maar zo als alles in het leven, de vis moet ook graat hebben en ieder vist op zijn getij. Onder het motto: beter rapen aan eigen dis dan elders vis leeft de hengelsportvereniging nu als een vis in het water."


Opgeknapt

De Vriendschap, die al 72 jaar bestaat, behoort met 475 leden tot de grote verenigingen van Best. Jaren terug was de visvijver veel groter. Er moest een stuk worden afgegeven voor de voetbalvelden van Best Vooruit. Daarna werd er een strook afgestaan voor de aanleg van het verbrede spoor en tenslotte moesten de hockeyvelden worden uitgebreid ten koste van het viswater. "Na vele jaren van overleg is er uiteindelijk toch iets goeds ontstaan", sprak voorzitter Johan van Waterschoot. "Het ging niet zonder slag of stoot. Er zijn nog wat onvolkomenheden, maar die worden nog wel weggepoetst."


32 visplekken

Rondom de visvijver zijn 32 perfecte visplekken gecreëerd. Vrijdag wordt er bij de visvijver een jeugdviswedstrijd gehouden. Zie voor informatie elders in dit blad.

Meer berichten