Logo groeiendbest.nl
Foto:

Open Monumentendagen

Vooruitlopend op het weekend van de Open Monumentendagen op 8 en 9 september willen we graag aandacht vragen voor een volgend project. De landelijke organisatie Open Monumentendag is gestart met het verhalenproject 'Het Verhaal Centraal', waar wij samen met alle plaatselijke comités nog meer het verhaal willen vertellen over het monument met het accent op beleving en verbintenis.

Onderdeel van het project is "Mijn monument", een persoonlijk verhaal over een monument dat we met ons publiek willen delen via onze website en de sociale media.

De Erfgoedvereniging Dye van Best steunt dit project omdat we al een tijdje rondlopen om ook verhalen over Best te willen publiceren om ook zo onze monumenten aandacht te geven.

De komende twee weken vertellen twee werkgroepleden van de Open Monumentendagen hun verhaal over "Mijn monument".

Denkt u, als u dit leest, aan een voor u speciaal monument en wilt u dat met Open Monumentendag / Erfgoedvereniging Dye van Best delen, vertel dan uw verhaal over uw monument in maximaal 300 woorden en minimaal twee foto's (één van uzelf en één van uw monument).

Beantwoord daarbij de onderstaande vragen en stuur ons uw verhaal naar Gonnie06@gmail.com of Secretariaatdvb@gmail.com

1) Wat is voor u een bijzonder monument en waarom? (Denk hierbij aan een specifiek gevoel, een speciale gebeurtenis of een andere persoonlijke verbinding).

2) Bent u weleens binnen geweest bij uw monument en zo ja, wat voor ervaring was dat?

3) Wanneer zag u uw monument voor het eerst? (Was dit bij een speciale gelegenheid, een alledaagse fietstocht of een gericht bezoek?)

4) Komt u dagelijks langs het gebouw of de bijzondere plek, bezoekt u het monument geregeld of was het bezoek eenmalig maar wel zeer bijzonder?

5) Kunt u nog iets algemeens over het monument zeggen (bijv. bouwperiode, functie)

Meer berichten