Logo groeiendbest.nl
De bezoekers zochten de schaduwkant van het theater
De bezoekers zochten de schaduwkant van het theater

Kindervoorstellingen Joe Mann natuurtheater blijven trekken

'Piratensoep met balletjes' gaat er bij de kinderen in als lekkernij

Vakantie, zes weken voor kinderen van de basisschool. In deze uitzonderlijk warme periode is verkoeling aan de waterkant of het zwembad een uitkomst. Maar elke dag zwemmen wordt misschien saai. Een ander, al jaren gewild uitje, is een kindervoorstelling bezoeken in het Joe Mann natuurtheater. Lekker zitten in het schaduwrijke gedeelte van het openluchttheater en genieten van het spel, de grappen en grollen en muziek van 'Piratensoep met balletjes' door theatergezelschap Jeuk.

De Belgische groep was vorige week dinsdagmiddag te gast in het opgeknapte open luchttheater. Kapitein Korneel was bijzonder slecht geluimd en de arme Jacobus, zijn knecht, moest het ontgelden. Ze waren gestrand op een vreemd eiland en hun ketel piratensoep met balletjes was gestolen. Wat een ramp. Zonder de balletjessoep veranderden de piraten in papegaaien. De piraten vroegen zich af wie er achter dit ondeugende plan zat. Zou Korneel de soep op tijd terug vinden of was het hopeloos te laat. Het toneelstuk werd een bruisende, muzikale, absurde maar vooral voor de kinderen onvergetelijke gebeurtenis.


Enthousiast

Het is elke keer bewonderenswaardig om te zien hoe acteurs kinderen, de meesten in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en onder begeleiding van ouders, grootouders of oppas, enthousiast krijgen. Met vaak simpele en herhaalde teksten en mimiek gingen de kinderen op in het spel en lieten zich meeslepen door theatergroep Jeuk. Opvallend was dat de spelers ondanks de grote ruimte in de natuur goed verstaanbaar waren. De interactie met de kinderen was verrassend, zeker als de spelers zich onder het publiek mengden en kinderen en volwassenen bij het spel betrokken. Een knappe prestatie.


Rinaldo

Ongeveer 200 betalende toeschouwers waren op het toneelstuk afgekomen. Vandaag, dinsdag 31 juli, is de volgende voorstelling: Sprookjesshow Rinaldo. Aanvang 14.30 uur, de toegangsprijs bedraagt 3 euro per persoon. Kinderen onder de 4 jaar hebben gratis toegang. Bij slecht weer wordt de voorstelling verplaatst naar de aula van het Heerbeeck College aan de Willem de Zwijgerweg. De aanvang is dan 15.00 uur. Bij twijfel kan na 11.30 uur worden gebeld naar 396516.

Voorverkoop kaarten bij De Bonte Koe aan de Hoofdstraat 12a, Choco en Zoet aan het Wilhelmina-plein 674a en VVV aan het Raadhuisplein 32.

Meer berichten