Logo groeiendbest.nl
V.l.n.r. Harold Schraven van theatergroep Bluv, presentator Ruud Opdenkamp, burgemeester Ubachs en Jan Roche (Foto, Cor Delissen)
V.l.n.r. Harold Schraven van theatergroep Bluv, presentator Ruud Opdenkamp, burgemeester Ubachs en Jan Roche (Foto, Cor Delissen)

Joe Mann Natuurtheater officieel heropend door burgemeester Hans Ubachs

Met het doorknippen van een rood lint door waarnemend burgemeester Hans Ubachs werd het Joe Mann Natuurtheater afgelopen zondagmiddag officieel heropend. Het weer was voortreffelijk, het programma gevarieerd en voor de toekomst staan er enkele veelbelovende evenementen op de agenda. Jan Roche, uitbater van het nabij gelegen Joe Mann Paviljoen, stak flink wat geld in het opknappen van de zitbanken in het theater.

"De banken zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen", laat Roche weten. "De verweerde houten banken zijn vervangen door kunststofmateriaal."
Voor bezoekers een prettig idee om te kunnen zitten zonder dat splinters voor ongemak zorgen en mos voor vuile kleren. De heropening werd door een redelijke groep mensen bezocht, al zocht men wel de schaduwkanten op van het zitgedeelte.


Quiz

Presentator Ruud Opdenkamp hield het publiek bij de 'show'. Iedere bezoeker moest bijvoorbeeld gaan staan. Aan de hand van een serie vragen testte Opdenkamp de kennis van de aanwezigen over het Natuurtheater Joe Mann. Een vraag goed beantwoord, dan mocht men blijven staan. Fout betekende gaan zitten. "Het is vandaag de dag dat Joe Mann werd geboren", sprak Opdenkamp. "Zou Joe Mann 90 of 96 zijn geworden als hij nog had geleefd?"
Het antwoord was 96. Joe Mann werd geboren in1922 en stierf op 19 september 1944. Hij offerde zijn leven om zijn maten te redden.


Wethouders

Burgemeester Ubachs moest uitleggen waarom alle vier de wethouders in het college van Best een deel van cultuur in hun portefeuille hebben. "Dat heeft te maken waar hun hart ligt", antwoordde de burgemeester. "Vandaag zijn er maar liefst drie wethouders aanwezig, anders zou er dat maar één zijn geweest. Cultuur geeft bovendien aan hoe de samenleving is. Het blijkt dat de verscheidenheid in Best groot is."
Ubachs vond dat een openlucht theater een apart gevoel geeft. "Je kunt er dingen doen, die je in een gewoon theater niet kunt doen."
Theatergroep BLUV wordt een van de vaste spelers in het theater. Er werd muziek gemaakt, gezongen en er werden presentaties gegeven van komende optredens en evenementen.

Meer berichten

Shopbox