Logo groeiendbest.nl
Iedereen kon overal goed bij
Iedereen kon overal goed bij

Prikkelarme kermis, veel blije gezichten!

Mijn complimenten, gemeente Best, voor de goed georganiseerde en druk bezochte prikkelarme kermis op zaterdag 30 juni. Wat was dat een feest! Omdat ik nieuwsgierig was, en zin had in een kaneelstok, kwam ik even kijken, dacht ik! Maar ik blééf, en ik bleef genieten van ouderen die weer eens in een rustige omgeving naar de kermis konden. Sommigen genoten al bij het zien van alle knuffels bij de schiettent. Er waren kinderen die niet veel prikkels konden verdragen, en nu wel naar de kermis konden. Daar was Merel, die voor het eerst van haar leven op 25 jarige leeftijd in de spooktent kon, omdat ze er door vrijwilligers met haar vader in werd getild! En ze straalde van plezier!

Overal waren vrijwilligers van de gemeente, duidelijk herkenbaar aan hun oranje hesjes, en er liepen ook diverse EHBO'ers rond. Bij alle lastige oversteekplaatsen over kabels heen, stonden mensen klaar om te helpen. En, gelukkig, van de 4 toiletgelegenheden waren er nu 2 met een rolstoeltoegankelijk toilet uitgerust.

Er waren nog wat kleine punten die beter konden, zoals de aanduiding welke toiletgroep een rolstoeltoilet heeft, handig bij hoge nood! En één terras bij de kruising Nieuwstraat – Dorpsplein had geen oprit voor rolstoelgebruikers, terwijl het wel een gezellig terras was.

Dat zijn leerpunten voor volgend jaar, een paar oprijplaten achter de hand en je bent een heel eind klaar.

Bij de EHBO-tent stond ook een rolstoeltoegankelijk toilet. Het was alleen niet bereikbaar vanaf de straat door de opstelling van de drinkwaterbassins. Toen ik dat opmerkte, werd dat bassin netjes een kwart gedraaid en was het toilet bereikbaar! Wat goed van die drinkwaterbakken trouwens met die hitte!!

Er waren veel ouders met kleine kinderen, die veilig heen en weer konden lopen. Ouders waren hier enthousiast over!

Bij de kramen waren de mensen ook bijzonder klantvriendelijk, kwamen achter de kramen uit om het lekkers aan te reiken aan de mensen in een rolstoel. Ik heb genoten, een plaats waar iedereen welkom was en zich welkom voelde! Onmogelijkheden werden mogelijkheden!

En ik kwam helemaal blij thuis van al die genietende mensen en hulpvaardige mensen die ik gezien heb op de prikkelarme kermis in Best!

Marijke Smits, Bestuurslid
Gehandicapten Platform Best

Meer berichten

Shopbox