Logo groeiendbest.nl
Ingrid van Beek (l) en Marjolein van Lieshout
Ingrid van Beek (l) en Marjolein van Lieshout

'De Bibliotheek op school' vanaf september ook op De Kiezel

Woensdag 27 juni hebben Marjolein van Lieshout, directeur van Kind Centrum De Kiezel, en Ingrid van Beek, directeur van CultuurSpoor Best, een dienstverleningsovereenkomst 'de Bibliotheek op school' getekend. De Bibliotheek op school wordt ook al afgenomen door de Kindcentra Platijn en De Zevensprong.

Lezen is belangrijk, dat onderschrijven de directeuren door deze overeenkomst te tekenen. Bibliotheek en School hebben een maatschappelijke taak om kansen van kinderen in hun werkgebied te versterken. En taalontwikkeling kan in belangrijke mate worden bevorderd door het stimuleren van lezen. Door kinderen van jongs af aan voor te lezen, te laten lezen, hun leesplezier te vergroten, maken ze leesmeters en worden ze vaardiger. Het is net als bij sporten of gitaarspelen: hoe vaker je het doet hoe beter je het kunt. En dan krijg je er plezier in!

Lezen staat aan de basis van alles: van het begrijpen van je omgeving, van aanwijzingen op de computer, van opdrachten die je moet maken. Kinderen die lezen doen het gewoon beter op school en raken daardoor beter toegerust voor hun maatschappelijke toekomst. Helaas is het nog steeds zo dat er kinderen de basisschool verlaten met een leesachterstand van twee jaar. Dat wordt dan lastig in het voortgezet onderwijs, die achterstand loop je zonder extra ondersteuning niet meer in.

In het kader van de Bibliotheek op school worden het komende schooljaar in alle groepen van De Kiezel leesbevorderende activiteiten opgezet. Dat gebeurt door leesmediaconsulent Elly van Gelder van CultuurSpoor en Miriam Klaumunzner, de leescoördinator van KC De Kiezel. En in elke groep is er voortaan minimaal 15 minuten per dag aandacht voor vrij lezen, voorlezen of praten over boeken!

Meer berichten

Shopbox