Logo groeiendbest.nl

Russisch kamerorkest in Sint-Joriskapel Oirschot

Op donderdag 12 juli wordt een concert gegeven door een groep zeer getalenteerde jonge Russische musici. Het kamermuziekorkest VASILIEV OSTROV uit Sint-Petersburg is op tournee door Europa en komt voor de zesde keer naar Nederland.

Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Sint-Joriskapel in Oirschot. De toegang is geheel gratis, er is alleen een vrijwillige collecte voor de gemaakte kosten. Alle reden dus om dit concert bij te wonen.

Op het programma staat muziekwerken van onder anderen de componisten Mozart, Verdi, Tchaikovsky, Quantz, Strauss, Piazzolla, Copland, Di Chiara en Arditi. Veel stukken zijn concerten voor solist en orkest: viool, cello, fluit, hobo en zang. Eerder speelde dit orkest in Nuenen voor een uitverkochte zaal. Staande ovaties waren hun deel.


Een van de beste Russische orkesten

Het ensemble bestaat uit 22 jonge musici. Het werd 25 jaar geleden opgericht en behoort tot een van de beste Russische orkesten. Spelers zijn speciaal voor deze Europa –tournee geselecteerd uit de leerlingen van diverse muziekscholen van Sint-Petersburg.

Hoewel de leeftijd van de musici opvallend jong is, bereikt het orkest uiterst gedisciplineerd telkens een heel hoog niveau in techniek, virtuositeit en nauwkeurigheid, dankzij het werk van de zeer ervaren artistiek leider en dirigent Sergey Efaev. Niet voor niets won het orkest prijzen op verschillende internationale concoursen.

Het concert in de Sint-Joriskapel in Oirschot is uniek en biedt iedereen de kans op deze laagdrempelig wijze dit concert bij te wonen. Als u meer over het orkest wil lezen, bezoek dan de website: www.vasilievostrovorchestra.com

Meer berichten

Shopbox