Logo groeiendbest.nl

Theatergroep BLUV en Joe Mann Theater slaan handen ineen voor heropening openluchttheater

Het is zonde dat openluchttheater Joe Mann in Best nog maar zo weinig gebruikt wordt. Dat vond eigenaar Jan Roche zelf, maar ook spelers en productieteam van de Brabantse Theatergroep BLUV waren het daarmee eens. Daarom besloten zij de handen ineen te slaan en samen aan een doorstart van het theater te werken. 8 juli is de heropening.

Momenteel wordt het theater grondig onder handen genomen en op 8 juli is er een open dag. Theatergroep BLUV zal een vaste speler worden en gaat helpen met de overige programmering in het nieuwe Joe Mann. BLUV vindt haar oorsprong niet in Best, wel zijn veel Bestenaren betrokken, zoals Matthias Tuns, Mieke Worms en Ruud Op den Kamp. Harold Schraven, die eerder onder andere Oorlogstuig, Varkens en Festen regisseerde, is de vaste regisseur van BLUV. Tijdens de open dag spelen de spelers van BLUV liedjes uit eerdere voorstellingen en het theater wordt officieel heropend door de burgemeester of wethouder. Daarnaast is er aandacht voor de jeugdvoorstellingen die dit jaar geprogrammeerd zijn. Theatergroep BLUV zal korte stukken uit Hamlet op de planken brengen. Deze productie gaat op 18 augustus in Joe Mann in première. Direct daarna zal BLUV beginnen met de repetities van Oorlogstuig. In 2019, als het 75 jaar geleden is dat Brabant werd bevrijd, zal BLUV dit stuk in Best gaan spelen.


Renovatie Joe Mann

De banken in het theater zijn volledig vernieuwd. Het beton ondergaat een grote schoonmaak en ook de technische faciliteiten worden waar nodig aangepast. Kortom het Joe Mann theater kan weer in zijn volle glorie worden ingezet voor de meest uiteenlopende voorstellingen en activiteiten. De gemeenschap in en rond Best kan weer trots zijn op het theater met haar monumentale waarde.

Bluv wil zoveel mogelijk mensen en verenigingen uit Best betrekken bij het vernieuwde theater. Er is goed overleg met de gemeente Best; er wordt onderzocht of samenwerking mogelijk is met de bibliotheek en met Bestse scholen. Maar uiteraard is iedereen met een warm hart voor cultuur welkom in het theater. Als toeschouwer, als artiest of speler, maar ook om mee te helpen in de organisatie van voorstellingen. Verenigingen in Best en Son en Breugel (goede buur van Joe Mann) worden per brief uitgenodigd bij de heropening aanwezig te zijn.

Komt u proosten op de heropening van Joe Mann?

BLUV en Jan Roche hopen op een geweldige opkomst bij de open dag en een fantastische toekomst voor Openluchttheater Joe Mann.

Het programma op 8 juli begint om 14.00 uur, aansluitend zal er een borrel zijn om de heropening van het theater te vieren.

18 augustus is de premiere van Hamlet ( Shakespeare ) door theatergroep BLUV.

Meer berichten

Shopbox