Logo groeiendbest.nl
De kwaliteit van het eten werd alom geroemd (Foto, Cor Delissen)
De kwaliteit van het eten werd alom geroemd (Foto, Cor Delissen)

Best Lekker was Best Gezellig!

Je kon er niet omheen: De zevende editie van Best Lekker werd afgelopen weekend gehouden. Het duurde even voor het op gang kwam op de eerste dag, het weer was vrij fris, maar de organisatie spreekt wederom over een geslaagde editie.

Voor het eerst werd Best Lekker dit jaar op het Dorpsplein gehouden en niet in de Koetshuistuin. Velen waren bang dat dat de sfeer van het festijn niet ten goede zou komen, maar gelukkig is niets minder waar. Met de opstelling van het podium, de bar, de verschillende eettentjes en de barbecuekraampjes met ouderwetse tapijtjes is het een knus geheel op het grote plein.

De heerlijke geuren van het gegrilde vlees trekken de bezoekers van alle kanten naar de barbecuekraampjes. Daar wordt volop vlees gegrild om de hongerige bezoekers van een verse maaltijd te voorzien. Ingrid (52) en Annemieke ("Ik heb onlangs voor de 25e keer mijn 25e verjaardag gevierd") laten zich de Indische saté en de burger goed smaken. Annemieke: "Ik ben hier voor de derde dag op rij. Het eten is geweldig en het is ontzettend gezellig!" De dames zijn met een doel op Best Lekker: "Ons streven is om alles te proeven van het menu, maar we weten nog niet of dat gaat lukken." Naast het eten is het vooral ook gezellig. Ingrid: "Op de feestavond vrijdag hebben we heerlijk gedanst en een gezellig biertje gedronken. Volgend jaar komen we zeker weten terug."

Op het plein werden vrijdag- en zaterdagavond drukbezochte feest- avonden gehouden. Zo konden de bezoekers op vrijdag genieten van DJ Tulipano en de Brabantse coverband Slamm. De geruchtmakende DJ Jean zorgde zaterdag, samen met DJ's Patjoo en het Fabulous 90's DJ Team voor wederom een topavond. Op beide avonden stond het plein vol bezoekers en er werd volop gedanst en genoten.

Zondag is de familiedag van het vierdaagse festijn en één kant van het plein is daarom ingedeeld voor de jeugd. Clown Kees zorgt voor het entertainment. Hij wordt enthousiast onthaald door het jonge publiek en ze doen vrolijk mee met zijn show. De prijswinnaars krijgen tijdens zijn show steevast 'de groeten' als prijs. Ook zijn er een zweefmolen en een springkussen aanwezig waar de kinderen zich de hele dag mee kunnen vermaken. DJ Tim Johnson, Feestband Super Sundays en Feest DJ Drace zorgen voor de muziek op deze laatste dag van het evenement.

Volgens Koen Hoeben, eigenaar van De Buffel en één van de organisatoren, is het een geslaagde editie. "Mijn team en ik hebben hier heerlijk kunnen werken. Als organisatie wilden we graag een echt dorpsfeest creëren en dat is heel goed gelukt." Hoeben kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers er zijn geweest, maar dat waren er meer dan duizend.

Best bestaat volgend jaar 200 jaar en voor die editie zijn ze al volop aan het plannen. "We komen volgend jaar sowieso terug. En dan gaan we nog grootser uitpakken, want 200 jaar verdient een speciale editie. Wat we precies van plan zijn, dat blijft voorlopig nog geheim."

Meer berichten

Shopbox