Logo groeiendbest.nl
De burgemeester en de directeur openden de feestweek
De burgemeester en de directeur openden de feestweek

Kindcentrum De Kiezel viert het 100 jarig bestaan

Honderd jaar geleden was het nog een jongensschool, maar inmiddels is het een kindcentrum met honderden leerlingen. Het jubileum is door de voormalige Bernardusschool groots gevierd.

Maandagochtend 4 juni werd de feestweek door de burgemeester ingeluid. Onder begeleiding van de harmonie werd het nieuwe schoollied gezongen, iedere groep werd getrakteerd op een presentje en het nieuwe schoolshirt werd onthuld.

Deze dag kwamen zowel de medewerkers als de kinderen in klederdracht naar school. Er werden Oud- Hollandse spellen gespeeld waar de kinderen met volle teugen van genoten.

Gedurende de week was er een tentoonstelling die door vele geïnteresseerden is bezocht. Naast schoolspullen die de school zelf nog had mocht de school ook gebruik maken van foto's en schriften van oud leerlingen. Erfgoedvereniging Dye van Best verzorgde een expositie over de Bernardusschool.

Op woensdag kwamen de kinderen met een hoedje van papier naar school en was er een reünie voor oud collega's waar drie generaties directeuren bij aanwezig waren.

Het schoolreisje op donderdag was volgens de kinderen het grootste succes.

Op vrijdag is de feestweek afgesloten met een open podium waar de kinderen hun talenten tijdens zang en dans konden laten zien.

Een mooie week om op terug te kijken en nooit te vergeten!

Meer berichten