Logo groeiendbest.nl
CdK Wim van de Donk krijgt de profielschets van ex-wethouder John Verheijen (Foto, Cor Delissen)
CdK Wim van de Donk krijgt de profielschets van ex-wethouder John Verheijen (Foto, Cor Delissen)

Commissaris van de Koning krijgt profielschets aangeboden

Vorige week dinsdagavond was een extra raadsbijeenkomst in het gemeentehuis, om de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de profielschets te overhandigen, die gemaakt is voor de benoeming van een nieuwe burgemeester.

Voor de eerste keer zat Veronique Zeeman, als raadsnestor, de vergadering voor. Zij droeg de ambtsketting met verve en zorgde voor een vlot verloop van deze korte bijeenkomst.

John Verheijen kwam nog even op de profielschets, zoals die de avond ervoor was vastgesteld, terug en overhandigde daarna het boekwerkje aan de Commissaris van de Koning.

Van de Donk memoreerde nog maar eens de wens, zoals die door veel Bestenaren is uitgesproken; ' Doe ons maar een Anton van Aert'. Ontegenzeglijk heeft deze burgemeester in zijn jaren een heel goede indruk achtergelaten bij onze dorpsgenoten. Dat bracht Wim van de Donk er ook toe, de wens uit te spreken, dat Anton van Aert de mogelijkheid zal worden geboden, op een juiste manier van Best afscheid te nemen. Dat zou ' Brabants op zijn Bests' zijn.

Ook kwam hij nog terug op de criminaliteit in Best, zo kort na de schietpartijen van maandagavond. De nieuwe burgemeester zal, als hoeder van de openbare orde, onder andere daaraan veel aandacht moeten besteden.


Lat

'U legt de lat hoog' hield Van de Donk de raad voor. De profielschets geeft aan, dat niet zomaar iedereen op deze functie kan solliciteren. De burgemeester moet verbindend zijn, binnen en buiten het gemeentehuis, en een open en toegankelijk houding hebben.

Op 12 juni wordt de vacature in de Staatscourant gepubliceerd. Dan hebben kandidaten drie weken de tijd om hun brief te sturen, op 3 juli sluit de termijn hiervoor.

De verwachting is, dat in november een benoeming zal kunnen plaatsvinden.


 

Meer berichten

Shopbox