Logo groeiendbest.nl
Pastor Brouwers zegent de nieuwe auto van de brandweer (Foto, Cor Delissen)
Pastor Brouwers zegent de nieuwe auto van de brandweer (Foto, Cor Delissen)

"Moge uw aanwezigheid.......

... de redding betekenen voor hen, die in nood zijn". Met onder andere deze woorden doopte pastor Dré Brouwers afgelopen zaterdag de nieuwe tankautospuit van de brandweer in Best.

Tijdens de jaarlijkse barbecue voor alle brandweerlieden werd een officieel moment ingelast. Na acht jaren trouwe dienst werd de Mercedes tankautospuit ingeruild voor een gloednieuwe Daf en daar hoort een ceremonie bij, waarvoor burgemeester Ubachs en zijn echtgenote, en dus ook pastor Brouwers, waren uitgenodigd.


26 nieuwe wagens

In een tijdsbestek van anderhalf jaar worden 26 van deze tankautospuiten in de regio Zuid-Oost Brabant in gebruik genomen. De wagens zijn uiteraard voorzien van de laatste technieken op het gebied van brandbestrijding, maar evenzo op het gebied van hulp bij zware verkeersincidenten.


Op sleeptouw

De nieuwe wagen werd letterlijk op sleeptouw genomen door een aantal collega's. Tussen enkele opgestelde wagens werd de nieuwe naar voren gehaald, onder luid sirenegejoel en een hele hoop rook. Pastor Brouwers sprak een gebed uit en zegende het nieuwe voertuig langs alle kanten. Hij zei daarbij ook, dat hij hoopte, dat de wagen niet veel ingezet hoefde te worden, maar daar waar het nodig is, van groot belang zal zijn bij de redding van mensen en andere calamiteiten.


Burgemeester Ubachs

Ook burgemeester Ubachs sprak de mannen toe. Hij hoopte eveneens, dat de nieuwe wagen weliswaar weinig zal hoeven uitrukken, maar de keren, dat het nodig is, het een belangrijke bijdrage zal leveren bij het redden van mensen en blussen van branden. In elke brandweerman schuilt een beetje een pyromaan, is het gezegde, en hij roemde de saamhorigheid onder de leden van het korps.

Bij grote calamiteiten wordt een flinke wissel getrokken op het incasseringsvermogen van de mannen. Zij staan veelal vooraan bij gebeurtenissen met een grote impact. Het is goed, om dan nadien bij terugkeer op de kazerne, met elkaar na te praten over wat gebeurd is.

Ook zou burgemeester Ubachs de aanwezigheid van vrouwen binnen het korps toejuichen. Deze opmerking mocht op bijval rekenen van de aanwezige mannen.

Meer berichten