Logo groeiendbest.nl
Ariana-Esmée Skverer (Foto, Roos Paauwe)
Ariana-Esmée Skverer (Foto, Roos Paauwe)

Zaterdag bij Lidwina in Concert

Optreden laureaten van het Fontys conservatorium

Zaterdag 9 juni staat het laatste Lidwinaconcert van het seizoen gepland. We sluiten het jaar af met een hoogtepunt! deze avond zullen drie succesvolle laureaten van het Fontys conservatorium op het podium staan en hun talent laten horen. De drie lauraten zijn dit jaar; Alberto Rodríguez op gitaar, Ariana Skverer sopraan en Juan Manrique Ramirez, alt- en sopraansaxofoon.

De Spaanse Alberto Rodríguez begint zijn muzikale opleiding op zijn geboorte-eiland La Palma, waar hij door verschillende musici wordt opgeleid. Hij volgde masterclasses van bekende gitaristen. Na zijn verhuizing naar Gran Canaria vervolgt hij hier zijn opleiding aan het conservatorium de Canarias. Na het afronden van deze bachelor verhuist hij naar Tilburg om zijn postdoctorale studie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg uit te voeren. Tijdens zijn opleiding in Tilburg heeft hij zich vooral gefocust op muziekuitvoeringen van Solist en Chamber.

Ariana-Esmée Skverer heeft een Amerikaans/Argentijnse achtergrond. Als driejarig meisje verhuisde zij naar Nederland. Ariana is recent afgestudeerd aan het Fontys conservatorium met de richting klassiek muziektheater, waarin zij zich voornamelijk in het opera vak heeft verdiept. Meest recentelijk is Ariana te zien geweest tijdens de presentatie avond van de opera Les Contes D'Hoffmann, uitgevoerd door de Nationale Opera. Ariana is regelmatig te zien als solist bij verschillende concertkoren. Hier werkt zij veelal samen met dirigent Ago Verdonschot en Annemiek Kamphuis. Haar repertoire verschilt van W.A. Mozart tot V. Bellini en G. Verdi.

Juan Fernando werd geboren in Colombia en volgende zijn eerste muzieklessen in zijn geboorteland. In 2001 nam hij deel aan een internationale reis met het Children's Symphonic Orchestra. Zij traden op in Berlijn, Brussel en Parijs. In 2014 behaalde hij zijn bachelor aan de National University of Colombia. Hij was betrokken bij enkele internationale muziekfestivals zoals het muziekfestival van Santa Catarina in Brazilië. Als getalenteerd musicus deed hij mee me internationale wedstrijden en speelde hij in verschillende orkesten. In 2016 verhuisde hij naar Tilburg en startte met de masteropleiding klassieke muziekperformance. Een hoogtepunt was het optreden voor Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag 2017 met het saxofoon orkest van het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Met deze drie internationale studenten in huis belooft het een bijzonder concert te worden. De Lidwinakerk is vanaf 19.00 uur geopend. Het concert start om 19.30 uur in de Lidwinakerk aan de Raadhuisstraat 209 te Best. Het concert duurt een uur. De toegang is gratis en er is koffie en thee na afloop. Bij de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Graag tot ziens! Voor meer informatie over de laureaten en het programma kijkt u op www.lidwinaconcerten.nl.

Meer berichten