Logo groeiendbest.nl
De drie 'topscorers' uit Best; Alzheimer Café B.O.S., Bijna Thuis Huis De Vlinder en De Voedselbank (Foto, Cor Delissen)
De drie 'topscorers' uit Best; Alzheimer Café B.O.S., Bijna Thuis Huis De Vlinder en De Voedselbank (Foto, Cor Delissen)

Rabobank Clubkas Campagne zeer succesvol voor Best

Leden van de bank hebben massaal hun stemmen uitgebracht op de verenigingen en stichtingen uit de regio! Er was € 100.000 te verdelen. Door de stemmen hebben de leden van Rabobank Het Groene Woud Zuid bepaald hoe hoog de bedragen zijn die de clubs ontvangen met hun deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne.

Er is massaal gestemd. In de periode van 5 t/m 31 april mocht ieder lid van de Rabobank in totaal vijf stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete verenigingen. Elke stem was geld waard. Dus hoe meer stemmen een vereniging of stichting ontving, hoe meer geld dit oplevert voor de deelnemende clubs. Er zijn in totaal 18390 stemmen uitgebracht door 3678 leden. De waarde van iedere stem is hierdoor €5,44.


Bekendmaking stemresultaten

Tijdens de Roadshows op zaterdag 2 juni, is de uitslag van de stemming bekend gemaakt. Een bijeenkomst van en voor verenigingen en stichtingen, waarbij leden en clubs elkaar konden ontmoeten.

Maar liefst 198 lokale clubs hebben dit jaar deelgenomen aan de 3e editie van de Rabobank Clubkas Campagne in Het Groene Woud Zuid. Forse stijging van bijna 20 % t.o.v. 2017! Geen enkele club ging met lege handen naar huis.


Alle cijfers op een rij:

Aantal stemmen: 18390 / aantal stemmers: 3678 - totaal aantal deelnemende clubs: 198- totaal aantal deelnemende clubs per kern S&B: 44; Oirschot: 99; Best: 55- bedrag per stem (afgerond): €5,44. - te verdelen bedrag: €100.000


Winnaars in Best

Bijna Thuis Huis De Vlinder mocht het hoogste bedrag van alle drie de dopren ontvangen. Zij kreeg 643 stemmen en dat was goed voor een cheque van 3497,92 euro. De Voedselbank Best scoorde 456 stemmen en kreeg daarvoor 2480, 64 euro, terwijl het Alzheimer café B.O.S. daar kort achteraan kwam met 436 stemmen en een bedrag van 2371,84 euro.


55 deelnemers

Er waren uit Best maar liefst 55 deelnemende verenigingen of stichtingen, die zich aangemeld hadden. Het was dan ook een zeer bonte verzameling op de hoek van het Raadhuisplein. Verschillende groepen hadden zich aangepast verkleed, wat hen ook nog een extra cheque van 100 euro opleverde.

De deelnemer met het kleinste aantal stemmen had er 13 en zoals hierboven vermeld kreeg De Vlinder er maar liefst 643. Iedere stem was goed voor 5,44 euro en zo werden zaterdag veel clubs een mooi bedrag rijker.


Meer berichten