Logo groeiendbest.nl
Een authentieke Kever trok veel belangstelling
Een authentieke Kever trok veel belangstelling

Nieuwe galaroute Heerbeeck College door centrum vraagt om herhaling

Ook dit jaar startte het galafeest van het Heerbeeck College met een intocht van de eindexamenkandidaten. Deze keer geen opstelling aan het spoor, maar op het Dorpsplein. Een goede keus, die voor herhaling vatbaar is.

Ondanks het wat druilerige weer waren er veel belangstellenden op de been om al het fraais dat voorbij trok, voertuigen met feestelijk uitgedoste jongelui, te bezien en soms ook toe te juichen. In het kader van 50 jaar Heerbeeck College een mooie bijdrage.

Jarenlang werden de voertuigen opgesteld aan de Spoorweglaan. Het leidde tot een lange stoet tot een heel eind het buitengebied in. "Wij konden vanaf onze oprit goed zien wat er voorbij kwam", zei Monique van de Ven. "Met een drankje erbij en goed weer was het heel gezellig. Nu moeten we zelf naar het centrum om het mee te maken. Ook prima hoor."


Opstellen

Het was even passen en meten op het Dorpsplein. Onder aanwijzingen van de verkeersregelaars werden rijen voertuigen gecreëerd. Elk voertuig kreeg een nummer, zodat iedereen op het juiste moment aan de beurt kwam om zich in de stoet te voegen. Omstreeks half zeven dienden de eerste voertuigen met galagangers zich aan. De verscheidenheid was groot. Een Ford uit 1929, Porsches, een Lamborghini cabrio, een legertruck, Mercedessen, Dafjes, Corvette, Mustang, een De Lorean uit Back to the Future, twee David Brown tractoren, een woestijn rallytruck, een golfkar, maar ook een kruiwagen, een paar chique koetsen met paarden, enkele Kevers, Citroën 2CV, kortom een feest om naar te kijken.


Hoofdstraat

Van het Dorpsplein trok de stoet over de Hoofdstraat naar Prinsenhof waar het galafeest werd gehouden. Met aan beide zijden toeschouwers, vlaggen aan de panden en de terrassen vol kon het niet feestelijker zijn. De jongeren hadden hun best gedaan zich passend te kleden. De jongens in meestal donkere pakken en de meisjes in lange kleding en op hoge hakken. Lopen op het Dorpsplein met de kleine klinkertjes viel nog niet zo mee. Maar altijd was er een helpende hand om steun te geven om te voorkomen dat een enkel omzwikte. De paraplu werd ook nog even uit de hoes gehaald, maar het viel allemaal mee. Echt nat werden de meesten niet.

Meer berichten