Logo groeiendbest.nl
De deelnemers aan de Taalklas van dit jaar (Foto, Cor Delissen)
De deelnemers aan de Taalklas van dit jaar (Foto, Cor Delissen)

Certificaten Taalklas uitgereikt aan cursisten

Tweemaal per week oefenen en dat meer dan veertig weken achtereen. De cursisten van Taalklas, opgezet door stichting Samenspraak, werkten zo het afgelopen jaar aan het verbeteren van hun spraakvaardigheid in het Nederlands. Vorige week werden aan de deelnemers van Taalklas certificaten uitgereikt die onderstrepen dat de cursisten zich ten volle hebben ingezet. Na de grote vakantie gaan de meesten door om nog beter Nederlands te leren spreken. Aanmelden voor de Taalklas kan via taalklas@samenspraak.nl. Na de vakantie start er een nieuw cursusjaar.

De uitreiking van de certificaten vond plaats in café d'n Ekker aan de Nieuwstraat. De lessen vonden plaats op het Heerbeeck College dat belangeloos een lokaal ter beschikking stelde.
Nico Vrijenhoek, voorzitter van stichting Samenspraak, feliciteerde de cursisten met het afsluiten van de Taalklas. "In december zijn we bij jullie op bezoek geweest om een les bij te wonen. Dat was heel plezierig, ook om jullie te leren kennen. Ik heb voor de docenten Ine van Wijk en Nelleke Okkerse een bloemetje meegebracht, omdat het geweldige krachten zijn die jullie goed hebben begeleid."


Veel oefenen

De insteek van de Taalklas is om mensen die bijvoorbeeld vluchteling zijn Nederlands te leren spreken. Veel oefenen, de schroom overwinnen en je durven uiten zijn belangrijk als je de taal goed wilt leren spreken. In de Taalklas zaten veel nationaliteiten: o.a. mensen uit Polen, Georgië, Filipijnen, Ethiopië, Iran en Korea. Naast het leren van de taal, leren de cursisten ook de cultuur van Nederland kennen. Zo werd er afgelopen zondag voor de cursisten en docenten van de Taalklas en hun familie een gratis uitstapje georganiseerd naar het Van Abbemuseum in Eindhoven. Ne een korte toelichting en kennismaking kregen de volwassenen een rondleiding en voor de kinderen was er een speciale activiteit. Kunstenaar Bram Hermens gaf een toelichting en er werd een workshop gehouden met het koor.

De groep cursisten bedankte de docenten op hun eigen manier met cadeautjes en een bloemstuk.

Meer berichten