Logo groeiendbest.nl
De lerarenrace van 2017 (Foto, Cor Delissen)
De lerarenrace van 2017 (Foto, Cor Delissen)

Vrijdag 1 juni de 31ste Schoolsport Olympiade!

De Schoolsport Olympiade is een niet meer uit Best weg te denken jaarlijks festijn: alle basisscholen kijken er elk jaar weer naar uit om met hun leerlingen uit de groepen 6 en 7 te strijden voor de eer: wie is de meest sportieve school van Best dit jaar? Basisschool St. Antonius verdedigt dit jaar wederom de titel, maar of zij ook dit jaar de felbegeerde beker mee naar huis mogen nemen, daar moet eerst voor gestreden worden. Leerlingen uit de lagere groepen kunnen haast niet wachten tot het jaar, dat zij aan de beurt zijn. Vrijdag 1 juni is het dan zo ver: de strijd in 9 takken van sport barst los op het prachtige sportcomplex Naestenbest.

Zoals ieder jaar hebben de kinderen zelf een keuze kunnen maken aan welke sport ze mee willen doen en het trainen hiervoor is al een lange tijd volop in gang. Net als voorgaande jaren willen de kinderen natuurlijk ook dit jaar in topvorm op het veld verschijnen. De leerlingen komen uit in de volgende takken van sport: atletiek, badminton, handbal, korfbal, meisjesvoetbal, tafeltennis, tennis, volleybal en zwemmen. Alle teams bestaan uit een mix van jongens en meisjes uit de groepen 6 en 7. Uitgezonderd bij voetbal, daar mogen alleen meisjes aan meedoen.


Accommodaties

Alle activiteiten vinden weer plaats in en rondom de sporthal van Naestenbest, de atletiekbaan van Gen. Michaelis en de voetbalvelden van de Wilhelmina Boys. De tennisbanen worden door de tennisvereniging Smashing beschikbaar gesteld en ook het ZIB Zwemcentrum Best werkt zoals ieder jaar belangeloos mee. De opening zal vrijdag 1 juni om 9:00 uur plaatsvinden op het atletiekveld van Gen. Michaëlis met een spectaculaire Olympische opmars van alle deelnemende kinderen en natuurlijk is er daarna traditiegetrouw een warming- up en een lerarenrace. Na deze sportieve dag eindigen om 14:00 uur de wedstrijden en zal rond 14:15 uur op het atletiekveld bekend worden gemaakt welke school met de felbegeerde beker naar huis gaat. Ook dit jaar is deze dag weer tot stand gekomen door ruim tweehonderd mensen, bestaande uit vrijwilligers en de betrokken sportverenigingen.

Daarnaast had deze dag niet tot stand kunnen komen zonder onze sponsors. De sponsors zorgen ervoor dat ook dit jaar weer mooie T-shirts uitgedeeld kunnen worden, een leuke herinnering voor de kinderen. Net als voorgaande jaren heeft iedere school zijn eigen kleur, een goede hulp voor de organisatie bij het verloop van de verschillende onderdelen en wedstrijden. De sponsors van dit jaar zijn: De Rabobank, Leutscher Consult, Groeiend Best, Plus Ton Henst, Decathlon, Nefkens Peugeot, Choco & Zoet, Sales Sharks.

Namens, het comité, alle partijen die medewerking verlenen aan de Olympiade en de sponsors, aan alle deelnemers: SUCCES en VEEL PLEZIER!

Meer berichten