Logo groeiendbest.nl
(Toen nog) heerlijk brunchen in de zon  (Foto, Cor Delissen)
(Toen nog) heerlijk brunchen in de zon (Foto, Cor Delissen)

Tien jaar Bestwijzer gevierd met zon en regen

Concept Bestwijzer heeft zich bewezen in afgelopen decennium

De start van de viering van het jubileum was prima. Veel zon, tafels opgesteld in de afgesloten straat Zonnewende, een gratis brunch, muziek, show, activiteiten voor kinderen en binnen een informatiemarkt waarop de samenwerkende organisaties in Bestwijzer zich presenteerden. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een leuk feest van te maken. En dat lukte, maar net na het eerste optreden van Jeroen's Clan betrok de hemel en even later viel er een bui. Snel alles naar binnen in Bestwijzer en het feest kon verder worden gevierd.

Het concept van Bestwijzer heeft zich in het afgelopen decennium bewezen. Organisaties en instellingen die samenwerken binnen Bestwijzer, korte lijnen en laagdrempelige inloop. Jos Kuys, directeur van Welzijn Best en één van de gebruikers, is van mening dat Bestwijzer gevestigde waarde heeft. "Dit concept mag nooit verloren gaan, Bestwijzer is een voorbeeld voor de hele regio", vindt Kuys. "Wel moeten we meer naar de buurten toe, een soort 'Bestwijzer on tour'. We zijn daar naar toe aan het werken. Na de verbouwing van Kadans willen we daar in het najaar in samenwerking met Archipel, Zuidzorg, woningcorporatie 'thuis en het ondersteuningsteam van Bestwijzer, mee starten. De mensen in het Wilhelminadorp, waaronder een groep kwetsbare ouderen, gaan niet naar het centrum met hun vragen. Het is een groep die moeilijk bereikbaar is. Wij moeten naar de mensen toe en zoeken daarom naar een goede mix. Met onze deskundigheid kunnen mensen meteen worden geholpen, onze mensen gaan de wijk in."


Amusement

Aan het begin van Zonnewende stond Marlies met haar theaterkast 'iekuu'. "We hebben verschillende kasten", liet de feestelijk uitgedoste Marlies weten. "Vandaag hebben we de feestelijke kast bij ons."
Op een podium in de straat werden demonstraties gegeven, o.a. door jongeren die in jongerencentrum Todo kickbokslessen op woensdagavond krijgen. Ze kunnen dan hun agressie kwijt, maar leren ook discipline.


Jeroen's Clan

Cabaretgroep Jeroen's Clan trad eveneens op bij de viering van het tienjarig jubileum. De groep, dit keer zonder Bram Kroon maar met de broer van Jip de Poorter als vervangende gitarist, heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. De groep wint aan populariteit met hun sketches, teksten en liedjes, zoals de ode aan Ramses Shaffy. Het optreden zorgde voor hilariteit, glimlachende gezichten en spontane reacties.

"Dit concept mag nooit verloren gaan, Bestwijzer is een voorbeeld voor de hele regio"

Jos Kuys, directeur Welzijn Best

Meer berichten