Logo groeiendbest.nl

Melaquarta kwartet bij Lidwina in Concert

Zaterdagavond 12 mei zal Melaquarta optreden in het Lidwinakerk. Een kwartet met een geheel eigen stijl! Melaquarta is een akoestisch kwartet bestaande uit gitaar, contrabas, viool en dwarsfluit. Het unieke van dit kwartet is dat de muzikanten een heel andere klassieke achtergrond hebben. De muziek die zij spelen valt te omschrijven als wereldmuziek met invloeden uit de klassieke muziek, jazz en folk muziek. Het is wereldmuziek in de breedste zin van het woord dus. Zo komen er muziekstukken aan bod die zijn beïnvloed door en geïnspireerd op flamenco muziek, Keltische en Indiase muziek. Al deze invloeden komen tot uitdrukking in de stukken die zij spelen.

De leden van Melaquarta zijn: Erik Verhoef, hij studeerde flamenco gitaar in Rotterdam en Sevilla en had onder andere les van Paco Pena. Onlangs bracht hij zijn eerste CD uit. Peter Arts van der Zanden studeerde dwarsfluit in Tilburg en speelde in diverse jazzgroepen en fluitkwartetten. Hij speelde concerten voor VPRO en VARA-radio en participeerde op vele CD opnames. Barend Tromp studeerde af als klassiek gitarist maar speelt al even zo lang basgitaar en contrabas. Hij woonde een tijdje in India om zich verder te verdiepen in het muziekinstrument de Sitar. In Melaquarta speelt hij contrabas en 12-snarige gitaar. Liesbeth Hendrix studeerde viool en kamermuziek in Maastricht en Antwerpen. Zij speelde in diverse ensembles en strijkkwartetten en in het Limburgs Symfonie Orkest.

De elf muziekstukken die Melaquarta gaat spelen zijn gecomponeerd door Barend en Erik. Zij hebben de stukken namen gegeven die verwijzen naar de invloeden uit de hele wereld, bijvoorbeeld: "Celtic", "Eastern Grabslap", "Farewell Mezcolanza" en "Labyrintho". Het belooft een bijzonder concert te worden! Iedereen is van harte welkom. Het concert begint om 19.30 en duurt ongeveer een uur. Na afloop kunt u een kopje koffie/thee blijven drinken.

De entree en de koffie en thee zijn gratis. Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Meer informatie kunt u vinden op www.lidwinaconcerten.nl of op facebook Lidwinaconcerten. Wij zien u graag op 12 mei!


Meer berichten

Shopbox