Logo groeiendbest.nl

Bevrijdingsfestival Best presenteert uitgebreid randprogramma

Met nog slechts enkele dagen te gaan worden de laatste voorbereidingen getroffen en zullen vanaf morgen de eerste opbouwwerkzaamheden van start gaan. Ook dit jaar zijn Stichting Dorpsplein Evenementen en het Comité Herdenkingen Best verantwoordelijk voor de plechtigheden en festiviteiten rondom 4 en 5 mei in het centrum van Best. Wederom is er gekozen voor een 3-daags festival met activiteiten voor jong en oud.


Vrijdag 4 mei

4 mei vindt traditiegetrouw de dodenherdenking plaats in het Kruispark. Aansluitend is er in de Koetshuistuin een heuse openluchtbioscoop ingericht waar een, speciaal voor het festival gemaakte, documentaire wordt uitgezonden. Het in de Koetshuistuin ingerichte "Café de bevrijding" zal voor deze gelegenheid ook geopend zijn.


Zaterdag 5 mei

5 mei is er vanaf 12.00 uur al een uitgebreid programma. Zo zijn er in de Koetshuistuin modeshows, waarbij diverse Bestse modezaken de laatste voorjaarsmode zullen tonen en is er in samenwerking met de PLUS supermarkten een smoothiebar waar de lekkerste verse sappen, smoothies en limonades kunnen worden geproefd, de allerkleinsten kunnen hier hun eigen fruitrups maken, zich laten schminken en er is een luchtkussen aanwezig. Een DJ zal deze middag zorgen voor de muzikale invulling. Op het Dorpsplein zal vanaf 15.00 uur Club Wheels aanwezig zijn met een keur aan historische legervoertuigen, hier verzorgen zij een "static show" en er is voor bezoekers de mogelijkheid om rondritten te maken in een van de voertuigen. Vanaf de kiosk zal live muziek worden verzorgd door ex PSV-er Björn van der Doelen en multi-instrumentalist Alex Akela met daaromheen een heerlijk terras om van de voorjaarszon te genieten.

Vanaf 19.00 uur vindt in de Koetshuistuin de bevrijdingsceremonie plaats waarbij wordt stilgestaan dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is. Hierbij wordt traditiegetrouw het vrijheidsvuur ontstoken wat in Wageningen, door de lopers van atletiekvereniging Generaal Michaëlis, zal worden opgehaald. Hierna vindt er in samenwerking met Radio JND een spectaculair bevrijdingsconcert plaats waarbij diverse artiesten het podium zullen betreden.


Zondag 6 mei

6 mei worden vanaf 12.00 uur zowel de Koetshuistuin, het Dorpsplein, de Hoofdstraat en de Boterhoek omgetoverd tot "De Best(s)e Vrijheidsmarkt", hiervoor is de samenwerking aangegaan met de opgeheven organisatie van de Dulfkesmarkt en de ondernemers in het centrum. Ook deze dag wordt er een uitgebreid randprogramma geboden met o.a. freerunning, kids bootcamp, een singer- songwriters café verzorgd door Brainport Music Experience Centre en een heus bierfestival waar men de gelegenheid heeft om kennis te maken met een diversiteit aan brouwerijen en het brouwproces met eigen ogen kan zien. Dit jaar kan hier wederom het wereldberoemde trappistenbier uit Westvleteren worden geproefd. Daarnaast is er een mini kermis, zijn er twee podia met live muziek verspreid over het Dorpsplein en de Koetshuistuin en is er ook de terugkeer van de (te) gekke professoren Mad Science. Ook de sociale markt vindt zijn terugkeer op deze dag.


Afterparty

Ter afsluiting is er vanaf 18.00 uur in de Koetshuistuin een spetterende afterparty met de negenkoppige band "Mag Het Wat Zachter", zij spelen zowel tijdloze klassiekers als hedendaagse hits, vaak verpakt in verrassende medleys en knallende mash-ups. De muziek is een feest van herkenning voor iedereen, maar tegelijkertijd altijd verrassend. Alles wordt gebracht met enorm veel energie en interactie met het publiek.

Kortom, een uitgebreid programma voor jong en oud! Daarnaast belooft het met temperaturen van rond de 21 graden schitterend weer te worden. Voor het gehele festival geldt gratis toegang.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.dorpspleinevenementen.nl, houdt daarnaast ook de Facebookpagina van Stichting Dorpsplein Evenementen in de gaten voor de laatste nieuwtjes.


.

Meer berichten

Shopbox