Logo groeiendbest.nl
Serenade bij De Vlinder door de Seniorenkapel voor hun ernstig zieke medelid
Serenade bij De Vlinder door de Seniorenkapel voor hun ernstig zieke medelid

Serenade voor gast Bijna Thuis Huis de Vlinder

Meestal heerst er een aangename rust bij De Vlinder, maar wie afgelopen maandag rond 11 uur in het centrum van Best was, moet het wel bijna gehoord hebben: trompetgeschal en tromgeroffel. Een geluid dat afkomstig was van de serenade die de Seniorenkapel bracht aan één van de gasten van De Vlinder.

Bij de intake van de heer Vogels, zo'n twee weken geleden werd ook een grote foto meegebracht waar de gast In vol ornaat als lid van de Seniorenkapel op staat. "Ik was bij die intake aanwezig en maakte daar een opmerking over", zegt Jan, één van de vrijwilligers van het Bijna Thuis Huis. De gast in spé vertelde in het gesprek dat hij heel veel jaren met veel plezier bij die kapel was.

"In overleg met de coördinatoren en daarna met de kinderen van meneer, heb ik toen het initiatief genomen om de Seniorenkapel te vragen voor een serenade voor meneer. Vervolgens kreeg ik een telefoontje dat ze daar met plezier aan wilden meewerken. De kinderen raakten helemaal enthousiast. Ze besloten hun vader niet vooraf in te lichten en stelden voor om voor koffie en broodjes te zorgen, zodat het een echte happening zou worden."


Verrassing

Een verrassing was het zeker. De heer Vogels genoot zichtbaar van het muzikale spektakel, maar ook de kinderen, de coördinatoren en de vrijwilligers vonden het optreden prachtig. "Kijk," zegt Jan, "dat is nu een van de mooiste dingen aan dit vrijwilligerswerk: luisteren naar de gasten en proberen in te spelen op hun wensen. Er voor ze zijn, en dat laatste stukje van het leven zo aangenaam mogelijk te maken. Heel soms met een traan, maar véél vaker met een lach."


Vrijwilligers altijd welkom

Bijna Thuis Huis De Vlinder is altijd op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger verricht je geen verzorgende/verpleegtechnische handelingen, maar heb je als taak er "te zijn" voor de gastbewoner en diens naaste(n). Natuurlijk zorgen wij voor trainingen en ondersteuning. Interesse en wil je meer informatie? Kijk dan op onze website: www.bijnathuishuisbest.nl of neem contact op met onze coördinatoren: Nathalie Crüts en Inge van Laarhoven (coordinator@bijnathuishuisbest.nl / 06-44873800).

Meer berichten

Shopbox