Logo groeiendbest.nl
Een trotse Ingrid van Beek tussen wethouder Verheijen en burgemeester Ubachs
Een trotse Ingrid van Beek tussen wethouder Verheijen en burgemeester Ubachs

CultuurSpoor Best dubbel gecertificeerd

In november was er een dubbele audit bij CultuurSpoor Best. Resultaat: een dubbele certificering. Voor zowel het Keurmerk Cultuur Keur, kunst- en cultuureducatie, als de Certificeringsnorm Openbare Bibliotheken voldoet CultuurSpoor aan de landelijke vereisten. De certificaten die dat onderstrepen zijn deze week door wethouder John Verheijen en burgemeester Hans Ubachs overhandigd aan CultuurSpoor directeur Ingrid van Beek. De kwalificaties zijn geldig tot 2020.

Trots

CultuurSpoor Best verzorgt muziekonderwijs, dansonderwijs, dramalessen, teken- en schildercursussen, beeldhouwlessen, bibliotheekwerk en het aanbod volksuniversiteit voor de gemeente Best. De instelling is in 2014 actief geworden en het is een behoorlijke prestatie om zo snel al de benodigde certificaten in huis te hebben. Er zijn in heel Nederland maar een paar instellingen waar dit ook voor geldt. Nu CultuurSpoor met al haar dienstverlening in de Cultuurbank gehuisvest is wordt kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines ook merkbaar. De openingstijden zijn ruim en steeds meer inwoners en instellingen weten de weg naar het culturele hart van Best te vinden.


Verbeterpunten

Het voordeel van een professionele toets is dat er ook aanwijzingen worden gegeven waar het beter kan. CultuurSpoor zal de inwoners van Best dan ook vaker gaan vragen of ze tevreden zijn over het aanbod en de dienstverlening en ook of ze ideeën voor vernieuwing en verbetering aan willen dragen.


Lof

Het feit dat CultuurSpoor samen met de Huiskamer van Best zulke ruime openingstijden weet te realiseren bleef niet onopgemerkt bij de driehoofdige auditcommissie. Een voorbeeld van hoe je laagdrempelig toegang kunt realiseren en een leer- en ontmoetingsplek voor alle inwoners kunt zijn.

CultuurSpoor is elke werkdag open van 10.00 – 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. De VVV functie bij de receptie is iedere dag tot 17.00 uur bemenst.


Meer berichten

Shopbox