Logo groeiendbest.nl

Energie Cafe Best duurzaam over warmtepompen

De overheid heeft besloten dat de gaswinning in Nederland zo snel mogelijk wordt afgebouwd. De gevolgen daarvan zijn onder andere dat binnen enkele jaren nieuwe huizen niet meer op het aardgasnetwerk worden aangesloten. Verwarming moet dan gebeuren via een warmtepomp of een netwerk van stadsverwarming.

Maar ook voor bestaande huizen, zeker wanneer de verwarmingsketel aan vervanging toe is, kan het op dit moment al verstandig zijn om na te denken over een afscheid van de gasaansluiting.

Op 17 april organiseerde Best Duurzaam onder grote belangstelling een informatieavond over verwarming van je huis door middel van een warmtepomp. Na een technische inleiding over de verschillende soorten warmtepompen met hun voor- en nadelen volgde een stappenplan waarmee je kunt bepalen of je huis geschikt is voor verwarming met een warmtepomp en of je helemaal van een gasaansluiting af wil. Dan heeft namelijk ook gevolgen voor je warmwatervoorziening en je moet elektrisch gaan koken.

Verhalen van een ervaringsdeskundige en een installateur maakten duidelijk dat een beslissing om over te gaan op een warmtepomp, mede gezien het aanzienlijke bedrag dat ermee gemoeid is, goed overwogen moet worden. Een warmtepomp is een investering in de toekomst en zal uiteindelijk de waarde van je huis bij verkoop verhogen.

Er was zoveel belangstelling voor het Energie Café dat Best Duurzaam op 17 april organiseerde dat helaas een groot aantal belangstellenden moest worden teleurgesteld. Voor iedereen die alsnog op de hoogte wil zijn van de mogelijkheden, onmogelijkheden en een schatting van de kosten wordt een tweede avond georganiseerd op dinsdag 1 mei, om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30) in de Cultuurbank (de vroegere Rabobank op het Raadhuisplein).

In verband met de beperkte ruimte dienen belangstellenden zich van tevoren aan te melden via www.bestduurzaam.nl

Meer berichten

Shopbox