Logo groeiendbest.nl
Nog twee chalets stonden vrijdag overeind (Foto, Cor Delissen)
Nog twee chalets stonden vrijdag overeind (Foto, Cor Delissen)

Chalets Vogelkers maken plaats voor nieuwe woonwagenwoningen

De meeste chalets aan de Vogelkers in de wijk Salderes zijn vorige week afgebroken. Eind vorige week stonden er nog twee chalets overeind. Op de plek van de afgebroken chalets worden tien nieuwe stenen woonwagenwoningen gebouwd in opdracht van woningstichting 'thuis.

De voormalige bewoners wonen nu allemaal ergens anders. De meeste bewoners keren weer terug in de nieuwe woningen, die er van buiten allemaal hetzelfde uit komen te zien. De toekomstige bewoners kunnen wat betreft de indeling van de woningen een keuze maken. De tien nieuwe woningen worden in 2019 opgeleverd.

De chalets werden jaren geleden, in de tijd dat Toon Reijnders nog wethouder was, gerealiseerd. De insteek was dat grote woonwagencentra zouden worden opgedeeld en dat er op verschillende plekken binnen de gemeente kleinere woonwagencentra zouden komen.

Van dat beleid kwam men toch weer terug. De acht chalets aan de Vogelkers waren één van de alternatieven. De tien nieuwe woningen voldoen beter aan de eisen van deze tijd.


Reageer als eerste
Meer berichten