Logo groeiendbest.nl
De spelers van De Jeugd van Vroeger
De spelers van De Jeugd van Vroeger

De Jeugd van Vroeger

Kaartverkoop begonnen voor
"Pak de koffer maar weer uit, schat!"

Op diverse plekken in Best hangen inmiddels posters van "Pak de koffer maar weer uit, schat!", het nieuwe blijspel dat toneelgroep De Jeugd van Vroeger komende maand gaat spelen. Gisteren is de kaartverkoop begonnen.

Om uw geheugen op te frissen, het speelt zich af in een hotel waar ober Harrie hoopt op een rustig weekend. Helaas voor hem, maar fijn voor het publiek, gaat het dat niet worden. Want er komt een stoet eigenaardige gasten, waar hij zijn handen vol aan gaat hebben!


Mysterieuze vrouw

De eerste gast die zich in het hotel meldt, is een mysterieuze vrouw met enorme haast. Ze is ook enorm kortaf en enorm wantrouwend. Ze heeft twee kamers geboekt onder de naam Van der Heyde, terwijl zij maar alleen is… Volgens de kok Peter is die andere kamer voor haar loodzware koffers, die hij tot ergernis van Harrie al vloekend naar binnen sjouwt. Dat begint al goed…


De gezusters Verhoeven

De drie zussen Verhoeven zijn al op leeftijd, maar vinden het nog steeds leuk om samen een weekendje weg te gaan. Alhoewel, "leuk" en "samen" bij hen niet altijd van toepassing is. Iedere zus heeft d'r eigen willetje gekoppeld aan een gebrek. De oudste, Jo, is (af en toe?) zo doof als een kwartel. De middelste, Marie, is een (lichte?) hypochonder en de jongste, Sjaan, heeft het (terechte?) gevoel dat de hele wereld tegen haar is en in het bijzonder haar twee zussen...


Kaartverkoop

Benieuwd geworden hoe deze gasten hun weekend gaan beleven? Kom kijken! Alle voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk voor de toegangsprijs van € 8,-. Hiervoor krijgt u bij inlevering van het toegangskaartje vooraf een gratis kopje koffie of thee. U kunt uw kaarten kopen bij CultuurSpoor (alleen pin), Choco & Zoet aan het Wilhelminaplein (maandag en dinsdag gesloten), Bij de Tantes in Heivelden (voorheen de Bestse Bazaar, alleen contante betaling) en bij Snoeperij De Bonte Koe in de Hoofdstraat (maandag gesloten).

De voorstellingen zijn op donderdagmiddag 22 maart, vrijdagavond 23 maart, zaterdagavond 24 maart en zondagavond 25 maart. De middagvoorstelling begint om 14.00 uur en de avondvoorstellingen om 20.00 uur. De uitvoeringen vinden plaats in 't Tejaterke, Max de Bossustraat 1. Een uur voor aanvang is de foyer voor u geopend.


Rimbaud Lapperre kiest voor onderzoeksproject en eigen bureau

"Een werkweek van 100 uur is niet
onbeperkt vol te houden"

De verkiezingen voor de gemeenteraad staan voor de deur. Half maart kiest Best een nieuwe raad. Zeker is dat een aantal zittende raadsleden niet terugkeert op het pluche.

Het betekent, dat nieuwe raadsleden mede het beleid voor de komende vier jaren gaan opstellen en invullen. Ook is er sprake van een verjonging als je de kieslijsten doorneemt. Groeiend Best kijkt met de vertrekkende raadsleden terug naar de jaren die ze in de raad zaten. Rimbaud Lapperre (PvdA) is de tweede die aan het woord komt. Lapperre was vier jaar burgerraadslid en 4 jaar fractievoorzitter.

"Ik stop met pijn in het hart", zegt Rimbaud Lapperre. "Als ik iets doe, doe ik het goed. Iets half doen, is niet mijn ding. De reden om de politiek te verlaten is heel specifiek en bijzonder. Ik heb een studiebeurs gekregen van de provincie Noord-Brabant, Waterschap AA en Maas en Brabant Water om te promoveren op een Brabants onderwerp. Ik ben hydrogeoloog en doe met de Vrije Universiteit van Amsterdam onderzoek naar grondwaterstromingen bij de Brabantse breuk: de Peelrandbreuk. Het is de moeite waard om onderzoek te doen naar de ondoorlatendheid van de breuk. De kennis is nodig om de natte parels in het landschap te kunnen herstellen. De start van het onderzoek was 1 april 2016 (geen grap) en duurt tot 1 april 2022. Met mijn eigen bureau Landslide richt ik me op het beheer van grond- en oppervlaktewater. Ik werk voor particulieren, overheden, waterschappen en collega-adviesbureaus. Met het onderzoek, mijn eigen bedrijf en de politiek zit ik dicht tegen een werkweek van 100 uur. Twee of drie dagen per week zit ik om kwart voor zes in de trein op weg naar Amsterdam en 's avonds ben ik pas om 20 uur thuis. Dat allemaal is niet onbeperkt vol te houden. Bovendien staat er een nieuwe volgende generatie klaar. Met Rob Vader en Alex Le Mat staat er een mooi duo op de lijst om de komende vier jaar als raadslid aan de slag te gaan. Best verdient twee zulke sociale mensen. Ik kan met een gerust hart het stokje overgeven."


Droevig

Het afscheid nemen van Anton van Aert noemt Rimbaud Lapperre een droevig moment. "Anton van Aert is een geweldige burgemeester. Misschien heeft hij zelf in dit dossier niet even helder gecommuniceerd, maar de wijze waarop sommige collega-raadsleden hierover, via de pers notabene, het woord meenden te moeten voeren, heeft mij geïrriteerd en boos gemaakt. Maar bovenal zeer verdrietig. Hij had van mij echt mogen, nee moeten, blijven."

Gesprekken

"Zonder meer het allermooiste dat mij bij zal blijven van de afgelopen vier jaar, zijn alle gesprekken die ik met bijzondere, tevreden, ontevreden, enthousiaste, unieke en heel gewone Bestenaren heb mogen voeren. Natuurlijk is niet alles perfect onze gemeente, maar er is echt veel om trots op te zijn. Daar mogen we ook best wel eens bij stil staan. En wat beter moet? Daar stemmen we op 21 maart over. Ik wens iedereen veel wijsheid toe.

Wat de uitkomst zal zijn, ook de nieuwe raad doet weer 4 jaar ontzettend haar best. Ik zal het met belangstelling volgen."

Reageer als eerste
Meer berichten