Logo groeiendbest.nl
Er was goede belangstelling voor de informatieavond (Foto, Cor Delissen)
Er was goede belangstelling voor de informatieavond (Foto, Cor Delissen)

Meningen verdeeld over aansluiten Hooiweg op rotonde Koppelstraat

Informatieavond in buurthuis D'nTip

Op de kruising Hooiweg/Koppelstraat/Ringweg wordt een rotonde aangelegd om het verkeer naar Het Groene Woud en de recreatieve voorzieningen in De Vleut in goede banen te leiden. De vraag is of de rotonde moet worden uitgevoerd met drie of vier aansluitingen.

Om de meningen van de omwonenden in De Vleut te peilen werd vorige week woensdagavond een inloopavond gehouden in het buurthuis van OVS. Aan de hand van tekeningen konden de aanwezigen vragen stellen en op een formulier hun mening kenbaar maken.

De meningen of de rotonde drie of vier 'poten' moet krijgen, waren verdeeld. Een deel van de omwonenden wil dat de Hooiweg niet op de rotonde wordt aangesloten om sluipverkeer in De Vleut tegen te gaan. Jean-Paul de Laat pleitte voor het niet aansluiten van de Hooiweg op de rotonde. "Mensen die in de buurt wonen, kunnen via de St. Oedenrodeseweg naar de Ringweg rijden en vervolgens alle richtingen kiezen. Om sluipverkeer vanuit Liempde tegen te gaan is het raadzaam om de Kanterseveldenweg af te sluiten."
Ook bij de gemeente leeft dit idee. Wel moet hierover nog met de aanwonenden overleg worden gepleegd.
Anderen vonden dat de Hooiweg beter op de nieuwe rotonde kan worden aangesloten om een snellere doorstroming te garanderen.

Parkeerplaats

Voor de ontwikkeling van Het Groene Woud en recreatieve voorzieningen in De Vleut is het nodig om een aantal maatregelen te nemen. Zo wordt er bij de nieuwe rotonde ook een parkeerplaats met 380 parkeerplekken aangelegd. "Dit zijn gratis parkeerplaatsen", legde Jan Krijger van de gemeente uit. "Gratis omdat we willen voorkomen dat er toch wordt geparkeerd aan de Broekdijk, Koppelstraat, Molenkampseweg en andere straten. Voor fietsers worden aparte fietspaden aangelegd. Wel moeten fietsers gelijkvloers de Ringweg oversteken, maar er komt een opstelstrook zodat men in twee keer naar de andere kant van de weg kan."

Als de gemeente heeft besloten of de rotonde wel of geen aansluiting krijgt op de Hooiweg, volgt in mei de aanbesteding. "Een maand later wordt het project gegund", aldus Krijger. "Na de bouwvakvakantie kan met het aanleggen van de rotonde worden begonnen. Dat vergt drie maanden."


Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten