Logo groeiendbest.nl
Mooche (Foto, mOOm photography)
Mooche (Foto, mOOm photography)

Drie vocale top-ensembles op 28 januari in 't Tejaterke

A capella matinee: middag vol vocale verrassingen

Vocal group Mooche uit Best organiseert op zondag 28 januari in 't Tejaterke een a capella matinee: een middagconcert vol a capella-zang, samen met Favour8 en KeyChord. Het is al de derde keer dat deze groepen met elkaar zo'n programma verzorgen en inmiddels is wel gebleken dat die samenwerking een afwisselende middag vol vocale verrassingen oplevert!

Favour8 is een zanggroep van vier dames en vier heren uit de "grotere regio Eindhoven' (Best, Nuenen, Veghel, Eindhoven). De groep bestaat inmiddels zo'n tien jaar en heeft een breed a capella-repertoire. Dat loopt uiteen van populaire nummers uit de vorige eeuw tot hits van nu, zoals bijvoorbeeld nummers van Pentatonix, in bewerkingen voor vier tot acht stemmen. Favour8 wisselt luchtigere, vlotte nummers graag af met gevoelige ballads om zo hun brede kunnen te laten zien.

KeyChord repeteert in Sint-Oedenrode en bestaat uit vier ervaren muzikale heren in pakkende pakken die ook al bijna tien jaar samen optreden. Het kwartet zoekt contrasten met gevoelige ballades, oorstrelende easybeats en opzwepende uptempo songs. KeyChord zingt graag en veel, altijd a capella, vooral close harmony en Barbershop, een beetje pop, een snuifje gospel, maar altijd met plezier en bovenal recht uit het hart. De groep bewerkt bestaand repertoire en vertaalt het naar verrassend originele optredens waarbij bovendien ook nog wat te zien valt, want show… daar staat KeyChord garant voor.

De zes zangers van Mooche (Best, 2012) hebben ook de luxe van eigen arrangeurs in hun midden, onder wie Bestenaar Marty van der Staak. Met hun unieke combinatie van Nederlandse, Ierse en Belgische stemmen brengen de drie dames en drie heren mooie, grappige en soms zelfs ontroerende vocale popmuziek, ballads, rock en jazz. Dat alles bovendien op een hoog niveau: Mooche eindigde al meerdere keren in de top drie van het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles.

De drie vocale top-ensembles staan te popelen om het publiek een mooie muzikale middag te bezorgen. Hun concert in 't Tejaterke in Best op zondag 28 januari 2018 begint om 14.30 uur, de zaal gaat open om 14.00 uur. Toegangskaarten à 10 euro zijn te bestellen via mail: info@mooche.nl of martyvanderstaak@onsbrabantnet.nl.


Reageer als eerste
Meer berichten