Logo groeiendbest.nl
Fotobijschrift
Fotobijschrift (Foto: Cor Delissen)

Eeht nadert voltooiing

EEHT, het bijzondere project van Cello gelegen aan de Molenstraat in Best, nadert zijn voltooiing. Sinds maart 2017 wordt hier gebouwd aan de lunchroom en het werkatelier. Een concept met 'thee' als rode draad. Waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan werken.

Puntjes op de 'i' en proefdraaien

Op de plek van voormalig café De Mulder is begin december de lunchroom bouwkundig opgeleverd. Daarna volgde de installatie van de keuken en op dit moment worden de puntjes op de 'i' gezet in het interieur. Ook het werk en creatief atelier krijgt steeds meer gestalte, zowel qua interieur als wat betreft de activiteiten. Daar worden straks diverse werkzaamheden verricht, van het inpakken van thee tot het ontwerpen van menukaarten.

Sinds begin december is het team dat bij EEHT een ondersteunende rol in de begeleiding biedt compleet.

Met alle medewerkers die gaan werken bij EEHT zijn 'talentgesprekken' gevoerd. Er is gesproken over kwaliteiten en voorkeuren voor werkzaamheden, zodat we iedereen een passende werkplek kunnen aanbieden. Waar de een het liefst met gasten bezig is, wil de ander liever een plek achter de schermen. Beide wensen kunnen bij EEHT in vervulling gaan.

Op 18 december is er een informatie-avond geweest. Alle toekomstige medewerkers en hun familie konden een kijkje nemen op de nieuwe locatie. De reacties waren hartverwarmend!

Na de jaarwisseling krijgt het team van EEHT de fijne kneepjes van het horecavak uitgelegd door een ervaren kok. In de loop van januari stromen de medewerkers fasegewijs het werkproces in.

Zodat zij in alle rust hun nieuwe werkplek, hun collega's en hun werkzaamheden kunnen leren kennen.

Er wordt dan dus druk geoefend achter gesloten deuren.

Op 15 februari gaat EEHT open voor publiek.

Markante locatie

De molen is een herkenningspunt in Best. Lunchroom en Werkatelier EEHT wordt een prachtige ontmoetingsplaats, die zorgt voor meer beweging en reuring in de omgeving. Een dagbestedingsplek met een gouden randje, in het hart van Best.

Reageer als eerste
Meer berichten