Logo groeiendbest.nl

Expositie Griet op de Beeck

Griet Op de Beeck exposeert in januari met grisaille in CultuurSpoor.

Wat is een grisaille?

Een grisaille is een schilderwerk waarbij men alleen maar tinten aanbrengt, zoals grijs of bruin. De schilder beperkt zich tot de schakeringen van dezelfde kleur.

De term grisaille is afkomstig uit het Frans en betekent grijs. Voor de burgers uit de 17e eeuw was dit een manier om hun interieur rijk te decoreren, zonder al te veel geld uit te geven. Grisailles zijn onder andere te zien in het Paleis op de Dam, dat oorspronkelijk was bedoeld als stadhuis van Amsterdam.

Werkstukken

Drie donderdagmiddagen heeft een aantal cursisten kennisgemaakt met Grisailles, onder (bege-)leiding van docente Hanny Vermaesen. Hanny had foto's en afbeeldingen verzameld als uitgangsmateriaal. Uitgaande van natuurlijke kleuren van bijvoorbeeld herfstbladeren en taken, hebben de cursisten zelf kleuren leren mengen.

Met de kleuren van de herfstproducten zijn ze aan de slag gegaan. Dit leidde tot grisailles van personen zoals Griet op de Beeck en ook van de natuurlijke omgeving.

Openingsuren

De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van Cultuurspoor Best; maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur


Reageer als eerste
Meer berichten