Logo groeiendbest.nl

Nieuwjaarsreceptie in de openlucht

Wisseltrofee voor voetbalvereniging Wilhelmina Boys

Trompettiste Farah Schepens vindt Talent Award 2017 'supervet'

Farah Schepens glunderde. Afgelopen zaterdag kreeg ze tijdens de nieuwjaarsreceptie uit handen van burgemeester Hans Ubachs de Talent Award uitgereikt. Farah is een talentvolle trompettiste die al op diverse fronten van zich heeft doen spreken. Ze kreeg ook een masterclass aangeboden bij trompettist Roy Poper en een privéles bij Arto Hoornweg. En een cadeaubon van honderd euro.

Farah, lid van harmonie St. Caecilia, was enigszins overdonderd. Met een smoesje was ze naar de kiosk in het centrum gelokt. "We hadden een subsidieaanvraag bij de gemeente ingediend, maar die was niet helemaal gehonoreerd", legde bestuurslid Van Loosdregt uit. "We hadden tegen Farah gezegd dat er zoveel mogelijk leden van St. Caecilia naar de nieuwjaarsreceptie moesten komen om wat druk uit te oefenen."
De werkelijke reden bleek anders te zijn. Farah, 16 jaar en leerling van vwo 5 op het Heerbeeck College, is al twee keer in Amerika geweest om lessen te volgen van Roy Poper en Arto Hoornweg. "Ik krijg veel medewerking van school", vertelt Farah. "Ik ben lid van St. Caecilia, maar daarnaast doe ik mee aan projecten."
Farah, die al tien jaar trompet speelt, werkte mee aan verschillende projecten van onder andere het Nederlands Jeugd Harmonie Orkest en het tv-programma Maestro. Afgelopen zomer trok ze met het ZomerOrkest door heel Nederland. Ook speelt ze met veel plezier bij Brassband BOB.
Vroeger volgde Farah balletlessen. "Op de muziekschool mocht je ook instrumenten uitproberen en proeflessen volgen. Ik heb een keer een trompet geprobeerd en was meteen verkocht. Dat ik deze aanmoedigingsprijs heb gekregen had ik niet verwacht. Ik vind het supervet."

Wisseltrofee

De Wisseltrofee ging dit jaar naar voetbalvereniging Wilhelmina Boys. "De vereniging is al vanaf 1934 actief in Best en heeft een ledenbestand van ongeveer 1000 personen", sprak burgemeester Ubachs. "Circa 750 jeugd -en seniorleden beoefenen actief de voetbalsport. De vereniging vervult dan ook, zowel op sociaal als maatschappelijke vlak, een belangrijke rol binnen de Bestse gemeenschap. De vereniging is van oorsprong een echte arbeidersclub. Tegenwoordig is het een heel open vereniging en aantrekkelijk voor iedereen uit Best en omgeving. De voetbalvereniging timmert ook op het gebied van duurzaamheid aan de weg. Onlangs plaatsten ze zonnepanelen. Het college spreekt haar waardering uit voor deze bijzondere vereniging." Voorzitter Andor Jansen reageerde opgetogen over de Wisseltrofee. "Als ik zie wie voorheen de trofee heeft gewonnen voelen we ons gewaardeerd door de gemeente. We staan in een bijzonder rijtje. Het geeft ook aan dat we op de goede weg zijn. Het is een continueproces van veranderen en aanpassen. We hebben nog een aantal zaken op stapel staan die we als eerste vereniging in Nederland willen doorvoeren. Allemaal gericht op kwaliteit."

Nieuwjaarsreceptie

Elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie voor inwoners van de gemeente Best reikt het college de Wisseltrofee en de Talent Award uit. De Wisseltrofee is een aanmoedigingsprijs om initiatieven uit het bedrijfsleven en van de inwoners in het zonnetje te zetten. De Talent Award, voorheen Junior Award, is een aanmoedigingsprijs voor een jeugdige inwoner uit Best. Hij of zij heeft een bijzondere prestatie geleverd en daarmee de gemeente Best landelijk of zelfs internationaal op de kaart gezet.

Dit jaar was gekozen voor een andere opzet. Geen ontvangst in het gemeentehuis, maar bij de kiosk. "We wilden nu eens naar de mensen toe gaan", aldus burgemeester Ubachs. "De kiosk is dan een mooi ontmoetingspunt bij de markt en schaatsbaan om mensen de hand te schudden."

De leden van het college waren herkenbaar een zwarte schorten met daarop duidelijk zichtbaar hun functie. Ze gingen rond met schalen met worstenbroodjes en wensten passanten en mensen die speciaal waren gekomen gelukkig nieuwjaar.

Reageer als eerste
Meer berichten