Logo groeiendbest.nl
Foto: Cor Delissen

Kersttocht Antonius in Beweging terug naar de basis

De Kersttocht, een al jarenlange traditie, was afgelopen zaterdag het inspirerend middelpunt van de voorbereiding op het kerstfeest. Na de eerste edities breidde de tocht zich uit tot een waar evenement met behoorlijk wat spektakel. De laatste jaren werd de tocht gecomprimeerd en meer ingetogen gehouden.

De editie van dit jaar ging terug naar de basis: het verkondigen van de boodschap van Kerstmis. Daarin slaagde de organisatie in ieder geval. Het weer werkte niet echt mee, maar omdat veel activiteiten en onderdelen van de tocht zich binnen of overdekt afspeelden, viel de hinder mee.

De start van de tocht was bij Kadans. Daar werden de bezoekers, vaak kinderen met hun familieleden, ontvangen door een engel. De engel nodigde de bezoekers uit vooral vragen te stellen bij de taferelen die ze onderweg tegenkwamen. Kinderen konden een puzzel oplossen met de symbolen die ze bij elk tafereel zagen. Het zorgde ervoor dat de verschillende elementen niet zomaar voorbij werden gelopen. Kinderen voelden zich aangesproken en vulden hun formulier met enthousiasme in.

Het schoolgebouw en speelplaats van basisschool De Paersacker namen een centrale plek in tijdens de tocht. Een kinderkoor, verkleed als engelen, zong mooie liedjes en stimuleerde de bezoekers mee te zingen. Ook buiten, door een tent beschermd tegen de kou en eventuele regen, droegen koren en vuurplaatsen bij aan de kerstsfeer in het Wilhelminadorp. Het eindpunt van de tocht was de Protestantse Kerk. Daar vonden de deelnemers aan de tocht het kindje gewikkeld in doeken in een stal. En natuurlijk een glaasje chocomelk of glühwein met een koekje.

(Foto's, Cor Delissen)

Reageer als eerste
Meer berichten