Logo groeiendbest.nl

Kerst in de Vleut 2017

Sinterklaas heeft Nederland nog maar net verlaten en in De Vleut is men al druk in de weer om de sfeer van Kerstmis op te roepen. Alle inwoners van Best en daarbuiten zijn van harte welkom om mee te genieten van deze fijne kerstsfeer door de kerststallenroute te lopen en de kerststal te bezoeken.

Voor de vijfde keer op rij wordt dit jaar de kerststallenroute georganiseerd. Bewoners en bedrijven in De Vleut hebben langs de route veel mooie kerststallen opgesteld, meestal in hun voortuin. Vanaf zaterdag 16 december 17.00 uur tot en met 6 januari zijn de kerststallen te bewonderen. Als het donker wordt, zijn de meeste kerststallen verlicht. Er is een route uitgezet die eventueel in 2 lussen te wandelen of te fietsen is, die de bezoekers langs de kerststallen leiden. Vorig jaar stonden er in De Vleut maar liefst 71 kerststallen opgesteld. De voorbereiding alleen al is bijzonder.Mensen helpen en stimuleren elkaar om er iets moois van te maken. Via de website van de Vleutse
hoeve (www.vleutsehoeve.nl) kan de route gedownload worden.

Kapel
Bij de Mariakapel wordt de kerststal opgezet. De nodige mankracht is ingezet om met elkaar de stal weer bewoonbaar te maken voor de levensgrote beelden en opgezette dieren. De officiële opening heeft inmiddels plaatsgevonden.


Goed doel
Het geld dat bij de kerststal wordt ingezameld door het verkopen van kaarsen en het geld dat in de knikengel gedaan kan worden gaat dit jaar naar twee goede doelen:Stichting Harapan en Avondje Uit.

De kerststal is vanaf 17 december dagelijks geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Op eerste kerstdag vertelt een herder verhalen bij de kerststal. Ook dan is er warme chocomelk en glühwein voor de liefhebbers.
Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om iedere avond van 18.00 tot 21.00 uur iets te drinken bij de kerststal. Ook is er op die tijden dan een toiletfaciliteit beschikbaar.

Kijk ook op facebook onder Kerst in De Vleut.

Reageer als eerste
Meer berichten