Logo groeiendbest.nl
De Kersttocht vorig jaar
De Kersttocht vorig jaar

Kersttocht in nieuw (winter)jasje ….

Zaterdag 16 december in Wilhelminadorp

Op zaterdag 16 december kunt u weer genieten van de jaarlijkse kersttocht in hetWilhelminadorp.Voor veel families is deze tocht een jaarlijkse traditie. Ook dit jaar kunt u vanaf Buurthuis Kadans de tocht tussen 16.30 en 18.30 uur gaan lopen. Maar dit jaar is de kersttocht in een nieuw (winter)jasje gestoken…

"We gaan met de tocht terug naar de basis," vertellen Peter Pourchez en Maria Spijkerboer namens het organisatiecomité, dat dit jaar voor het eerst bestaat uit gemeenteleden van Antonius in Beweging en de Protestantse kerk Best, Oirschot en De Beerzen.

"Dat betekent dat we de bezoeker op zoek laten gaan naar de essentie van het kerstverhaal. Maar uiteraard wel op een manier die jong en oud aanspreekt. Bezoekers kunnen meedoen met een interactieve puzzeltocht. Daar komen echter geen computers of elektronische games aan te pas. Met interactief bedoelen we dat bezoekers contact moeten maken met de spelers van de tocht om zo antwoorden te kunnen vinden. Juist contact met elkaar maken is de essentie van kerst."

Zien en beleven 
Traditiegetrouw is er tijdens de kersttocht van alles te zien en te beleven. En dat blijft ook dit jaar zo. Op de route zijn verder diverse kersttaferelen met acteurs te zien en maar liefst drie koren én het jeugdorkest van Harmonie St. Caecilia zingen en spelen sfeervolle kerstliederen. Daarnaast zijn ook de pastores van beide geloofsgemeenschappen te zien in verschillende acts. Uiteraard ontbreekt de levende kerststal niet. De kersttocht is geschikt voor jong en oud en is op eigen tempo te lopen.
Door op een toegankelijke manier het kerstverhaal tot leven te brengen willen beide geloofsgemeenschappen de essentie van Kerstmis voor het voetlicht brengen. 

Komt allen tezamen en beleef het mee!

Reageer als eerste
Meer berichten