Logo groeiendbest.nl
De uitreiking van het verkeerslabel door Paul Gondrie aan Rob van Vrede met betrokkenen van de wijk en VVN Best (Foto, Cor Delissen)
De uitreiking van het verkeerslabel door Paul Gondrie aan Rob van Vrede met betrokkenen van de wijk en VVN Best (Foto, Cor Delissen) (Foto: Cor Delissen)

VVN reikt eerste buurtlabel Verkeersveiligheid uit

Salderes is de eerste

Als je actief aan verkeersveiligheid werkt in je eigen buurt kun je in aanmerking komen voor het Buurtlabel Veilig Verkeer. Het Buurtlabel wordt door Veilig Verkeer Nederland toegekend voor een periode van drie jaar

Hiermee laat je als bewoner zien dat je blijvend werkt aan een verkeersveilige woonomgeving. Je werkt daarbij samen met buurtbewoners, politie, gemeente en andere lokale organisaties. Het bezit van het Buurtlabel Veilig Verkeer houdt niet in dat een buurt voor 100% veilig is. Wel laat je als bewoners, door het uitvoeren van minimaal één Buurtactie per jaar, zien dat je bewust werkt aan verkeersveiligheid.

Vorige week werd een vertegenwoordiging van de wijk Salders ontvangen door VVN Best. Onder aanvoering van de actievoerders Sandra Jerekens en Simone van den Heuvel hebben ze de afgelopen tijd aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid in hun wijk. Zo vroegen ze aandacht voor de onveilige situatie van het zebrapad op de hoek Salderes-Kerkstraat die ook in de projectgroep Verkeer van de gemeente is besproken. De weg naar het participatiepunt van VVN hebben ze ook gevonden. Daar kunnen inwoners gevaarlijke situaties melden die dan worden opgepakt door VVN.

Veilig Verkeer Nederland heeft 10 buurtacties ontwikkeld, waarmee u zelf iets kunt doen aan de verkeersveiligheid in uw buurt. De VVN buurtacties zijn ontwikkeld om het (eigen) gedrag inzichtelijk te maken en de bewustwording te vergroten.

Hetty Otten, bestuurslid had al een paar keer overleg gehad met de bewoners en de gemeente. Er zou worden bekeken om het zebrapad duidelijker en zichtbaarder te maken. Extra aandacht door een 30 km/uur banner en snelheidsmetingen onder leiding van Anton Kon van VVN Best maken daar ook onderdeel van uit. Men schrok er wel van dat in de 30km wijk er meerdere malen hogere snelheden werden geregistreerd.

Sandra Jerekens hoopt dat de gemeente haar afspraken nakomt omdat nog niet alle werkzaamheden aan de oversteek zijn uitgevoerd. De voorzitter, Rob van Vrede, mocht het verkeersveiligheidslabel in ontvangst nemen van hoofdbestuurslid Paul Gondrie. Gondrie gaf nog eens aan dat het goed is dat mensen zelf acties ondernemen en hoopte dat dit goede voorbeeld ook andere wijken zou inspireren.

Reageer als eerste
Meer berichten