Logo groeiendbest.nl
Veel dozen staan klaar voor verzending
Veel dozen staan klaar voor verzending

Kinderen helpen leeftijdsgenootjes ver weg

Immanuëlschool is Schoenmaatje!

Ook dit najaar heeft de Immanuëlschool meegedaan met Actie Schoenmaatjes van Edukans. Zo'n 55 kinderen hebben afgelopen weken een lege schoenendoos versierd en gevuld met schoolspullen en cadeautjes voor kinderen in arme landen.

De Immanuelschool doet mee aan de actie omdat het een aansprekende actie is voor kinderen en ze het belangrijk vindt dat kinderen leren oog te hebben voor andere kinderen die het veel minder hebben.  Er wordt met veel enthousiasme iets moois gemaakt van de doos en kinderen en ouders zijn samen bezig om er echt een leuk pakketje voor een ander van te maken.
Schoenmaatjes is een actie van de ontwikkelingsorganisatie Edukans waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in arme landen. De afgelopen jaren zijn al meer dan 2,5 miljoen kinderen verrast met een prachtig cadeau.
De dozen worden in het voorjaar uitgedeeld in landen als Albanië, Moldavië, Irak en Ghana. Veel kinderen daar leven in moeilijke omstandigheden. Een schoenendoos is voor hen een cadeau om nooit te vergeten.

Edukans vindt dat ieder kind in de wereld recht heeft op onderwijs. Ze steunt daarom onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden, maar betrekt ook Nederlandse leerlingen bij ontwikkelingssamenwerking. Bijvoorbeeld met actie Schoenmaatjes. Edukans is een kans op onderwijs voor alle kinderen!

Reageer als eerste
Meer berichten