Logo groeiendbest.nl

Samenwerkingsovereenkomst huis en gemeente ontbonden

De gemeente en woningcorporatie 'thuis tekenden eerder dit jaar een samenwerkingsovereenkomst in het traject van de Multi Functionele Accommodatie (MFA) Dijkstraten. Vanwege financiële redenen en de regelgeving vanuit de corporatiesector is deze samenwerkingsovereenkomst ontbonden. Beide partijen vinden het jammer dat ze dit project niet samen kunnen realiseren. In het project MFA Dijkstraten zitten een basisschool en kinderopvang, kindcentrum Platijn. Het ontbinden van de samenwerkingsovereenkomst betekent geen vertraging voor de projectplanning. De gemeente gaat op zoek naar een marktpartij die het kindcentrum in september 2019 kan opleveren. Anita Dahmen, gebiedscoördinator van 'thuis en wethouder Marc van Schuppen (Best Open) lichtten vorige week het opzeggen van de samenwerkingsovereenkomst toe. "Bij de verdere uitwerking van de plannen bleek dat de verhuur van de 21 appartementen boven de school niet zou opbrengen, wat voor 'thuis nodig is", aldus Anita Dahmen. "We halen niet het rendement dat we zouden moeten halen, o.a. omdat de bouwkosten op dit moment gigantisch stijgen en we verplicht zijn aan de Rijksoverheid af te dragen. We hebben gekeken naar de ondergrens van het te behalen rendement en de maximale huuropbrengst. Alle seinen staan echter op rood."

Zorg voor elkaar

In de opzet van de MFA was het de bedoeling dat de bewoners van de ruime huurappartementen zorg zouden dragen voor elkaar. Zeventien huishoudens werden door 'thuis al voorbereid op de zorg voor elkaar structuur. "Anderhalf jaar zijn we met elkaar in gesprek geweest", legt Anita Dahmen uit. "Ik heb vorige week meegedeeldat het niet doorgaat. De deelnemers reageerden teleurgesteld. We gooien het concept echter niet weg, maar in Dijkstraten gaat het dus niet door. Als we de kans krijgen iets soortgelijks te ontwikkelen zou dat geweldig zijn. Dit was een leerschool. Een volgende keer moeten we mensen later in het traject erbij betrekken."

School

Als het aan wethouder Van Schuppen ligt wordt de nieuwbouw van de school en kinderopvang in september 2019 gerealiseerd. "Het ontwerpen van de school is al langs welstand geweest. Die fase kan worden overgeslagen. De projectkosten tot nu toe worden door 'thuis en gemeente gedeeld. Als een marktpartij het plan oppakt, kan 'thuis een vergoeding krijgen als tegemoetkoming in de gemaakte kosten. Wordt er een nieuw concept ontwikkeld dan zijn de kosten voor de ontwikkelaar." Van Schuppen gaf nog aan dat het niet doorgaan van de samenwerkingsovereenkomst een domper is, "maar we blijven samenwerken, want 'thuis is voor ons een belangrijke partner." The Explosion Rockets op 9 december in Prinsenhof Al vele jaren spelen The Explosion Rockets in zaal Prinsenhof bij de soosreünie. Heerlijk terug in de tijd met veel mensen uit Best die in de sixties hier naar de soos gingen en met een hele goede band die de muziek van toen authentiek speelt. Het enthousiasme dat de band, die 33 jaar geleden heropgericht werd, nu nog na al die jaren weet neer te zetten is verbluffend. Dit slaat ook meteen over naar de zaal. Mensen kunnen dan ook niet op hun stoel blijven zitten en gaan al massaal de dansvloer op bij het horen van het eerste nummer dat de band speelt. De band heeft dan ook niet voor niets een volle agenda met optredens in heel het land, maar ook in Duitsland, België en Luxemburg is de band een graag geziene gast. Voor het komende jaar zijn zij zelfs gevraagd voor een optreden op het Engelse eiland Wight. De band gaat daar per bus 4 dagen naar toe. Zij hebben voor een dubbeldekker gekozen omdat er genoeg aanmeldingen waren van fans die graag mee wilden. Kaarten voor dit optreden kunt u bestellen bij: Martijn de Poorter Tel. 0499-371822 of Thom Sens Tel. 06-45.92.85.86. Toegangskaarten kosten in de voorverkoop € 8,00. Aan de zaal kosten de kaarten € 10,00 De zaal gaat open om 19.30 uur. De band speelt van 20.30 uur tot 00.30 uur. Als u verzekerd wilt zijn van een zitplaats, kom dan op tijd. Meer info www.explosionrockets.nl

Tel. 0499-371822 (Martijn)

Reageer als eerste
Meer berichten