Logo groeiendbest.nl
De drie DJ’s van radio JND aan de draaitafel (Foto, Cor Delissen)

Nu mooier en nieuwer speelgoed voor het goede doel

Live radio voor kansarme kinderen levert veel speelgoed op

Je laat je opsluiten in een studio om 72 uur radio te maken. Dj's van Radio JND deden het van donderdag tot en met zondag. Doel was zo veel mogelijk speelgoed in te zamelen voor kansarme kinderen in Nederland.
Het idee werd vorig jaar gelanceerd door de zoon van Marcel Aarts, dj bij Radio JND. Het werd een groot succes. Reden om dit jaar in de aanloop naar het Sinterklaasfeest groter uit te pakken.

Het zoontje van Marcel Aarts bracht zijn vader op het idee. Hij had al heel veel speelgoed. "Er kan geen speelgoed meer bij", hield zijn vader hem voor. "Dan geven we toch een deel van het speelgoed weg aan kinderen die niets hebben", stelde het zesjarig zoontje voor. Zo werd het initiatief vorig jaar opgepakt

Tent

In de Koetshuistuin werd een flinke tent neergezet. Daarin werd een studio gecreëerd waar de dj's enthousiast radioprogramma's maakten. Tijdens de uitzendingen kwamen diverse gastartiesten en bekende Nederlanders langs. Zo was o.a. Django Wagner bij de start van de drie dagen durende radioshow present. Ook Patty Brard kwam op bezoek, net als Roy Donders. Peter Koelewijn had via de telefoon contact met de radiomakers. Iedereen die de actie een warm hart toedroeg, kon speelgoed en geld doneren of een plaatje aanvragen. "Het is een groot succes", liet Danny Canters, samen met Jan Molenberg organisator, zondagmiddag weten. "In vergelijking met vorig jaar brengen mensen nu mooier en nieuwer speelgoed voor het goede doel. Er zijn zelfs mensen die bij Intertoys speelgoed kopen en het hier afgeven. We hebben inmiddels een volle vrachtwagen met speelgoed."

Sponsors

Mede door de steun van een groot aantal sponsors kon het evenement invulling worden gegeven. "Het idee is om volgend jaar weer een dergelijke actie op te zetten, maar dan in een andere gemeente", denkt Danny Canters hardop. Zelf nam Danny Canters de eerste 24 uur voor zijn rekening. "Het is me niet tegengevallen om 24 uur in het hok te zitten en live radio te maken. Ik heb geen last gehad van vermoeidheid. Er kwamen steeds mensen langs, ook 's nachts. Sommigen brachten niet alleen speelgoed mee, maar ook eten."

Opbrengst

De opbrengst van de actie wordt gedoneerd aan de stichtingen 'Kinderen van de Voedselbank' en 'Van Kinderen voor kinderen'. Zij zetten zich in voor kansarme kinderen in Nederland. "Ieder kind verdient het om pakjesavond te vieren of om een kinderfeestje te kunnen geven", vindt Canters. "Je kunt het je bijna niet voorstellen dat er in Nederland kinderen zijn waarvoor dit niet vanzelfsprekend is."

Radio JND

Het radiostation timmert intussen goed aan de weg. "In de ether is ons bereik Groot Eindhoven, op de digitale FM bereiken we heel Zuid-Nederland", aldus Canters. "We hebben een grote groei doorgemaakt. Het nationale luisteronderzoek heeft aangetoond dat mensen wel vier uur achter elkaar naar ons luisteren. Dat heeft vooral te maken met het gevarieerde aanbod van onze muziek."

Reageer als eerste
Meer berichten