<p>Frank en Jo van Genderen uit Best hebben afgelopen week hun 60-jarige bruiloft gevierd. Burgemeester Hans Ubachs bracht het jubilerende paar een bezoek.</p>

Frank en Jo van Genderen uit Best hebben afgelopen week hun 60-jarige bruiloft gevierd. Burgemeester Hans Ubachs bracht het jubilerende paar een bezoek.

(Foto: Marijke Vermeulen)

Diamanten bruidspaar in Best

Jo Vrooman (80) en Frank van Genderen (82) zijn 60 jaar getrouwd. Burgemeester Hans Ubachs bracht het jubilerende paar vorige week een bezoek. Traditioneel bracht hij een fraaie bos bloemen mee en het bronzen beeldje dat bij het jubileum hoort. Het krijgt een mooi plekje naast het beeldje dat het echtpaar al kreeg bij het 50-jarig jubileum.

door Theo Louwers

BEST - Zo’n 64 jaar geleden ontmoetten Jo en Frank elkaar tijdens de dansles. “Wij gingen in die tijd uit, haalden kattenkwaad uit. Mijn ouders vonden het nodig dat ik op dansles ging”, vertelt Frank. “En zo is het gekomen.”
Jo weet niet meer wat ze dacht toen ze Frank voor het eerst zag. “Hij heeft er wel wat moeite voor moeten doen om me te krijgen”, zegt ze.

Autoverkoper

Jo en Frank kregen drie kinderen, twee dochters en één zoon. Ook hebben ze zes kleinkinderen en één achterkleinkind. Jo komt uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Frank uit Capelle aan den IJssel. “Ik heb tot eind zeventiger jaren in de verkoop van tweedehands automobielen gewerkt”, vertelt Frank. “Daarvoor werkte ik vanaf mijn dertien in de tuinbouw. Ook heb ik nog kolen gesjouwd. Toen mijn baas van de autohandel stierf, werd de autohandel verhuurd. Wij konden de financiële verplichting om handel over te nemen niet aan. Wel mochten we blijven wonen in de woning bij de zaak. Daarna heb ik 25 jaar gewerkt als ontvanger en begeleider van mensen in het St. Franciscusgasthuis. Ik liep daar in het pak, ontmoette mensen, heel leuk werk om te doen. Het Gasthuis telde 700 bedden en had 1.400 man personeel. Ik zat in de ondernemingsraad en bestuur van de personeelsvereniging.”
Jo was 35 jaar vrijwilligster in een verpleeghuis in Capelle aan den IJssel. De laatste jaren in Brunswijk in Eindhoven.

Eindhoven

De zoon van het echtpaar startte een bedrijf in Eindhoven. Hij adviseerde het echtpaar in het zuiden te gaan wonen. “Kon ik mooi meehelpen in zijn bedrijf”, reageert Frank. “Tien jaar hebben wij in Eindhoven gewoond. Mijn zoon verhuisde echter naar Amerika om daar een bedrijf te beginnen. Na twee jaar startte hij een bedrijf in kunststof vloeren. Toen wij een keer aan het fietsen waren, kwamen wij door Best, een hele mooie gemeente. Uiteindelijk hebben wij hier een appartement gekocht. Geweldig is het hier.”

Meer berichten