Vrijwilligers poseren op gepaste afstand van elkaar met de ‘buit’ van de zwerfvuilactie in de Bestse wijk De Leeuwerik.
Vrijwilligers poseren op gepaste afstand van elkaar met de ‘buit’ van de zwerfvuilactie in de Bestse wijk De Leeuwerik.

Geslaagde zwerfvuilactie in Bestse wijk De Leeuwerik

Ondanks alle coronaperikelen heeft Buurtvereniging de Leeuwerik in Best dit weekeinde toch meegedaan aan NLdoet – de grootste vrijwilligersactie in Nederland - waarbij alle maatregelen keurig in acht werden genomen.

BEST - Hoewel er niet zoveel vrijwilligers waren als andere jaren, was er toch een leuke groep die bereid bleken om met grijpers en vuilniszakken de wijk in te trekken om al het straatvuil langs de tuintjes en soms in de bosjes op te pikken. Na een kleine twee uurtjes was de klus geklaard en konden de vrijwilligers voldaan terugkeren met een flink aantal goedgevulde vuilniszakken.

Best schoon 
Hoewel er toch een paar volle vuilniszakken werden opgehaald, kan worden vastgesteld dat de wijk over het algemeen best schoon was. Misschien dat dit komt doordat we vanwege de coronapandemie minder buiten waren dan gebruikelijk, maar hier is zeker ook een compliment aan de bewoners op zijn plaats die hun straatje blijkbaar toch regelmatig schoon hebben geveegd.

Voor deelnemende de vrijwilligers, die natuurlijk een dikke pluim verdienen, stonden na afloop heerlijke broodjes en warme worsten te wachten met natuurlijk koffie en fris om deze nuttige dag in het stralende zonnetje tevreden af te sluiten.

Meer berichten