Foto: Freke van der Esch

Lintje voor Yvonne Ketellappers

Afgelopen zaterdag was Korfbalvereniging DKB in Best het toneel van een mooie gebeurtenis: Yvonne Ketellapper - helemaal rechts op de foto in rood shirt - werd geridderd in de Orde van Oranje-Nassau vanwege onder andere haar jarenlange inzet voor DKB.

BEST -  Yvonne deed onder meer de begeleiding van het G-team waarin verstandelijk beperkten sporten. Om dit feestelijke moment kracht bij te zetten, organiseerde DKB voor de eigen leden - binnen de geldende regels - een bijzonder geslaagd koppelschiettoernooi voor zowel het G-team als voor alle andere leden van de club. 

Oud-collega’s 
Ondanks het feit dat op een gegeven moment de familie van Yvonne Ketellapper zaterdag langskwam bij korfbalvereniging DKB - en ook een paar oud-collega’s zich daarbij voegden - had zij zelf nog niet door wat er stond te gebeuren. Zelfs toen de burgemeester binnenkwam, had ze niet verwacht dat zij de persoon was die deze dag in het zonnetje gezet zou worden.

Verrassing 
Des te groter was de verrassing toen Yvonne samen met haar man Herman naar voren werd geroepen. Na de traditionele speeches van burgemeester Hans Ubachs en de voorzitter van de korfbalvereniging Sjoerd Vrijburg, sprak een speler van het G-team een emotioneel woord van dank uit. Dit is immers het laatste jaar dat Yvonne voor deze groep staat. Na ruim twintig jaar vrijwilliger te zijn geweest bij DKB zwaait ze na dit seizoen af.

G-team 
Omdat ook Marlies Kluiters stopt als begeleider van het G-team, komen er twee mooie plekken vrij om dit enthousiaste en vrolijke team met verstandelijk beperkten te begeleiden. Korfbalkennis is eigenlijk niet nodig; de andere vrijwilligers die op het team staan, hebben dit in overvloed. Mocht je het leuk vinden om één tot twee keer in de week met deze groep te werken? Stuur dan een mail naar voorzitter@kvdkb.nl.

Meer berichten