<p>Een (deurbel)camera versterkt het gevoel van veiligheid en het schrikt dieven af die het voorzien hebben op een schuurtje of auto op de oprit.</p>

Een (deurbel)camera versterkt het gevoel van veiligheid en het schrikt dieven af die het voorzien hebben op een schuurtje of auto op de oprit.

Auto’s en schuurtjes veel vaker doelwit van inbrekers

Omdat inbrekers de laatste maanden minder gemakkelijk konden toeslaan door de avondklok en het thuiswerken tijdens de lockdown, zijn de inbraken in de eerste maanden van dit jaar tot wel 40% gedaald. De inbrekers zoeken blijkbaar hun heil in het stelen uit auto’s die op een oprit staan en uit schuurtjes en kelderboxen.

REGIO - Volgens Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie, zoeken inbrekers altijd naar de zwakste schakel: “Mensen hebben vaak minder zicht op hun schuurtje of oprit, ook al is men thuis. Uit onderzoek blijkt dat de waarde van spullen in schuur of kelderbox soms oploopt tot wel 7.000 euro. Denk maar eens aan gereedschap en (elektrische) fietsen.”
De afgelopen jaren zijn steeds meer woningen voorzien van goede sloten en vooral van goed deurbeslag. De inbraakcijfers zijn niet voor niets meer dan gehalveerd in de afgelopen vijf jaar. Staal: “Inbrekers zoeken het mede daarom ook in auto’s en schuurtjes. We juichen het daarom toe als men een (deurbel)camera plaatst, en daarmee weer een extra stap zet in het verbeteren van de veiligheid van woningen. Zo’n (deurbel)camera versterkt het gevoel van veiligheid, maar misschien nog wel belangrijker: het schrikt dieven af die het voorzien hebben op een schuurtje of auto op de oprit. Trouwens, de verwachting van alle experts is, dat, nadat onze maatschappij na corona weer helemaal open is gegaan, de inbraken weer flink zullen stijgen.” Kijk voor meer info over onder andere inbraakpreventie op www.inbraakmislukt.nl.

Meer berichten